Suomen jalkapallomaajoukkue on ennen perjantaista Ruotsi-ottelua pelannut yhteensä 92 kertaa EM-karisnnoissa. Näissä kamppailuissa suomalaiset ovat päässeet tuulettamaan 99 osumaa. Mikäli Huuhkajat siis tekevät perjantai-iltana maalin Ruotsin verkkoon, on kyseessä Suomen A-maajoukkueen sadas EM-karsintaosuma!

Ahkerimmat suomalaiset verkonheiluttajat ovat olleet kymmenen kertaa osuneet nykyinen päävalmentaja Mixu Paatelainen, elävä legenda Jari Litmanen ja nykyryhmään kuuluva Mikael Forssell. ”Miklulla” onkin mahdollisuus nousta yhdellä osumalla kaikkien aikojen suomalaiseksi EM-maalariksi.

Suomen 99 EM-maalista kolme on mennyt vastustajan omaan piikkiin: Puolan Pawel Janas ampui huhtikuussa 1983 Suomen 1-1 tasoitusmaalin, Azerbaidzhanin Emin Agayev teki lokakuussa 2002 ottelun avausmaaliin omaan päähän ja kuluvissa karsinnoissa Moldovan Igor Armas osui Suomen 4-0 lukemiksi syyskuussa 2011.

Suomen kaikki EM-karsintojen maalintekijät


//

Olla olevassa taulukossa on listattu kaikki Huuhkajien EM-karsintamaalien tekijät. Punaisella merkatut kuuluvat perjantaiseen Ruotsi-ottelun miehistöön.

Maalit Pelaaja
10 Litmanen Jari
10 Paatelainen Mixu
10 Forssell Mikael
5 Johansson Jonatan
4 Ismail Atik
4 Hämäläinen Kasper
4 Hjelm Ari
4 Hyypiä Sami
4 Kolkka Joonas
3 Peltonen Juhani
2 Tainio Teemu
2 Paatelainen Matti
2 Eremenko Alexei jr
2 Tihinen Hannu
2 Väyrynen Mika
2 Sumiala Antti
2 Holmgren Erik
2 Nurmela Mika
2 Rahja Timo
1 Kousa Keijo
1 Salli Janne
1 Mäkipää Pertti
1 Tiainen Petri
1 Nieminen Jyrki
1 Porokara Roni
1 Toivola Miikka
1 Suominen Kim
1 Valvee Ari
1 Lius Ismo
1 Syrjävaara Simo
1 Järvinen Petri
1 Heiskanen Aki
1 Helin Petri
1 Hakala Tuomo
1 Ukkonen Kari
1 Kuqi Shefki
1 Pyykkö Seppo
1 Lindberg Janne
1 Haaskivi Kai//