Suomen A-maajoukkueen Alexei Eremenko junior pelasti peliuransa vaihtamalla ympäristöä ja joukkuetta muutamaan otteeseen.

Kerroimme aiemmin (lue uutinen), kuinka ”Losa” poistui ensin venäläisestä Saturnista ja sitten Ukrainan Metalistista vähäisen peliajan takia. Ratkaisevana käännekohtana oli lopulta keskustelut isän kanssa ja siirtyminen Veikkausliigan Jaroon, jossa Losa pelasi sensaatiomaisesti.

”Isä sai minut palaamaan Suomeen”

– Isä sai minut palaamaan Suomeen ja Jaroon, jota hän valmensi. Olin siellä puoli vuotta lainassa ja lähdin sitten Skotlantiin Paatelaisen Kilmarnockiin. Rehellisesti sanottuna mietin, kannattaako lähteä skotlantilaiseen liigaan, Eremenko kertaa tapahtumia nykyseuransa Rubin Kazanin verkkosivuilla.

– Paatelainen vakuutti, että hänen joukkueensa pelaa syötellen. En halunnut mennä kentälle ja nähdä, kuinka pallo lentää ilmassa rangaistusalueelta toiselle. Kaikki meni kuitenkin aivan loistavasti: pelasimme hyvää jalkapalloa ja Paatelainen valittiin vuoden valmentajaksi Skotlannin liigassa.

Kilmarnockissa Losa pelasi myös mainiosti ja nyt ura jatkuu venäläisessä Rubin Kazanissa. Samassa seurassa operoi myös hänen veljensä Roman Eremenko.