Honkaan kesken kauden siirtynyt Tomi Petrescu jatkaa seurassa myös ensi kaudella.

Honka-luotsi Mika Lehkosuo on tyytyväinen Petrescun jatkosopimukseen. Hänen alkuaikaa Hongasssa on varjostanut hieman sairastelu, mutta parempaa on vielä luvassa

– Ilman muuta olen tyytyväinen, että päästään jatkamaan töitä Tomin kanssa. Ei olla kunnolla vielä edes aloitettu. Kun Petrescu tuli, niin hän sairastui angiinaan ja sen jälkeen jälkitautina on ollut flunssa, joka ei ole oikein suostunut lähtemään pois.

– Hän ei ole ollut vielä täydessä iskussa missään vaiheessa meidän peleissä. Varsinkin kun taustalla on vielä monen kuukauden pelaamattomuus, niin kaikki taustat huomioon ottaen odotan tosi paljon myös loppukautta. Jos saisi sen flunssan kokonaan pois ja muutamia kovia pelejä ja treenejä alle, niin pelikunto vain paranee, Lehkosuo kertoo Hongan verkkosivuilla.

– Tietysti myös ensi kautta ajatellen, niin saadaan tehdä talvella töitä ja saadaan mies hyvään iskuun. Sitä kautta luulen, että Tomilla on paljon potentiaalia. On sovittu seuraavasta vuodesta, mutta itselläni on ainakin toivomus, että saadaan jatkaa kauemmin yhteistyötä, Lehkosuo lisää.

Petresculla monipuolisuus valttina


//

Pelillisesti monipuolinen Petrescu tuo paljon lisää Hongan ryhmään.

– Pelillisesti Tomi on vähän suoraviivaisempi pelaaja kuin meidän muut samoilla pelipaikoilla olevat pelaajat. Hänellä on positiivisella tavalla raskas potku. Laukaukset ja syötöt lähtevät voimakkaina ja ratkaisut ovat suoraviivaisia. Hän tuo paljon erilaisuutta meidän peliin, Lehkosuo sanoo.

– Yksi mielenkiintoinen asia on myös se, että Tomi pystyy pelaamaan monella eri pelipaikalla. Oikealla, keskellä, vasemmalla ja hyökkäävän keskikentän roolissa. Se oli yksi sellainen iso asia, joka ratkaisi, että päästiin sopimukseen. Monipuolisuus on eduksi ja se antaa joukkueena paljon taktisia ja rotaatiovaihtoehtoja. Ensi kaudella pelejä tulee myös paljon ja on todella tärkeää, että on pelaajia, jotka pystyvät pelaamaan eri paikkoja, Lehkosuo tietää.

//