Teemu Tainion New York Red Bulls varmisti paikkansa Pohjois-Amerikan MLS-liigan pudotuspeleihin torstaina. New York kukisti runkosarjan viimeisessä ottelussaan Philadelphia Unionin kotonaan 1-0 ja on nyt Itäisessä konferenssissa neljäntenä.

Ottelun ainoa maali syntyi jo pelin seitsemännellä minuutilla. New Yorkin Dane Richards pukkasi tolppaan ja pallo meni Union-vahti Faryd Mondragonin kautta verkkoon. Varoituksen ottanut Tainio uurasti New Yorkin keskikentän pohjalla Rafa Marquezin kanssa. Red Bullsin toppari Tim Ream kehui kaksikon panosta.

– He menivät taklauksiin kovaa ja voittivat paljon kaksinkamppailuja. Kun he tekevät tuota, niin se tekee meidän puolustajien hommasta 10 kertaa helpompaa, Ream sanoi New Yorkin verkkosivuilla.

Play-offeihin kelpuutetaan kahdeksan joukkuetta siten, että sekä Itäisestä että Läntisestä Konferenssista pääsee suoraan kolme parasta. Näiden kuuden lisäksi yhteensä neljälle on varattu paikka ns. villi kortti -lohkosta, jossa neljä seuraavaksi eniten pisteitä kerännyttä joukkuetta pelaa yksiosaisen karsinnan puolivälieriin pääsystä. Tainion Red Bull jatkaa villi kortti -lohkossa.

//