FC PoPa OY:n pääomistaja ja hallituksen puheenjohtaja Antti Sumiala haluaa katkaista huhuilta siivet ja kertoa oman kantansa asioitten kulusta, kuitenkaan poliisitutkintaa häiritsemättä.

FC PoPan tiedote: FC PoPa OY:n vastine rahanpesuepäilyjä koskevaan asiaan.

– Vahvistan, että FC PoPa OY on saanut varoja seuran pankkitilille pankkiyhteyksien kautta, ja nyt varat luovuttaneella taholla epäillään olleen linkki ns. RoPsin skandaaliin, kertoo Sumiala.

– Nyt tutkinnassa olevat tapahtumat ovat sattuneet ennen sopupeliskandaaleja. Ja FC PoPalla ei ollut tapahtumahetkellä mitään tietoa tai aavistusta kyseisen henkilön myöhemmin paljastuneesta laittomasta toiminnasta.

– Poliisi epäilee, että tapauksessa olisi ollut mukana kotimaisen jalkapallon vilppitapauksista tuomittu singaporelaismies, ja käsitykseni mukaan poliisin tieto on oikea, jatkaa Sumiala.

Uusien yhteistyökumppanien hankinnassa kansainvälisyys on ollut tärkeässä roolissa FC PoPan strategiassa, ja uusien mahdollisten yhteistyökumppanien tuki on otettu positiivisesti vastaan. Tämä tuki sekä FC PoPan muusta markkinointitoiminnasta saadut varat on käytetty normaaliin jalkapalloseuran toiminnan pyörittämiseen.

//
Yhteydenottojen aikana FC PoPalta ei missään vaiheessa ole vaadittu ottelujen manipuloimista tai varojen siirtämistä eteenpäin.

– FC PoPa ei olisi missään olosuhteissa suostunut tällaisiin pyyntöihin, tai muutenkaan toiminut lainvastaisesti, Sumiala toteaa. Myöskään yhtiön päätäntävaltaa ei ole luovutettu pienimmissäkään määrin ulkopuolisille tahoille.

– Yhtään pelaajaa ei ole kyseisen tahon kautta saapunut FC PoPan kokoonpanoon eikä edes testattavaksi joukkueen harjoituksiin. Valmennusjohto on toiminut koko ajan täysin itsenäisesti. Saaduilla varoilla ole ollut mitään vaikutusta joukkueen kulloiseenkin kokoonpanoon, eikä myöskään pelillisiin ohjeisiin, painottaa Sumiala.

FC PoPan käsityksen mukaan tällainen tapahtumainkulku ei voi missään tapauksessa olla rahanpesua.

Poliisi tutkii asiaa ja tulee varmasti tiedottamaan summista ja muista seikoista myöhemmin. FC PoPa ei tule kommentoimaan asiaa enemmälti, vaan antaa tutkinnalle täyden työrauhan.

– Itse oletan että statukseni muuttuu tutkinnan edetessä epäillystä todistajaksi. Joskus joku yhteistyökumppani on todennut, että varojen luovuttaminen urheilutoimintaan on rahojen haaskausta. Siitä olen eri mieltä, mutta ei se ainakaan rahojen pesua voi olla, naurahtaa Sumiala lopuksi.

//