Erikoishaastattelu: IFK Mariehamnin Pekka Lyyski

IFK Mariehamn on käynnistänyt muiden liigajoukkueiden tavoin jo uuden kautensa.

SuomiFutis.com-sivusto nappasi erikoishaastatteluunsa päävalmentaja Pekka Lyyskin, joka kertoo maarianhaminalaisten tulevista kuukausista ja tähtivahti Josh Wicksin tilanteesta.

IFK:lla on alkanut nyt treenikausi. Minkälaisiin asioihin paneudutaan talvella?

Nyt varsinkin joulukuun aikana pelataan, pelataan ja pelataan. Teknistä harjoittelua pallon kanssa. Vähän ehkä sellaista huoltavaa salilla treenausta ja nopeusharjoittelua.

Entä Liigacup? Pidätkö sitä sellaisena turnauksena, johon on syytä panostaa?

Ilman muuta on. Meillä on monta nuorta tässä ”puljussa” ja neljä omasta akatemiasta, jotka tarvitsevat kokemusta kilpailusta. Eli ehdottomasti on panostuksen arvoinen turnaus.

Josh Wicksiä viedään kovasti pois IFK:sta. Uskotko Wicksin pelaavan seurassa vielä keväällä?

Niin kauan kuin sopimusta on, niin uskon ja toivon. Mielelläni pitäisin niin taitavan maalivahdin kuin Josh on. Mutta tottakai se mahdollista on, että hyvä tarjous tulee ja se on silloin hyväksyttävä. Me haluamme auttaa pelaajiamme etenemään urallaan.

//
Mitkä seurat Örebron lisäksi ovat olleet kiinnostuneita hänestä?

Siihen en halua mennä (kommentoimaan), mutta sitten kun kansainvälinen siirtoikkuna aukeaa, niin sen näkee, että mitä tapahtuu.

Onko muita pelaajia mahdollisesti siirtymässä tammikuussa pois Maarianhaminasta?

Eihän sitä koskaan tiedä. Kyllä se mahdollista on.

Onko talvella tulossa vahvistuksia?

Ilman muuta. Se on selvä, että tarvitaan lisää pelaajia. Keskialue ei ole valmis ja tarvitaan joka osa-alueelle pelaajia. Maalivahti mahdollisesti Wicksin tilalle ja joka tapauksessa joku nuori tuomaan kilpailua ykkösmaalivahdin rinnalle.

Puolustukseen ja hyökkäykseen tarvitaan lisää pelaajia ja meillä on jo hakuja päällä. Tiedämme varsin tarkkaan ketä haluamme joukkueeseen.