Helsingin Jalkapalloklubin menneellä kaudella tuplamestaruuteen luotsannut Antti Muurinen luonnehtii SuomiFutis.com-sivustolle, millainen hänen entinen suojattinsa Teemu Pukki on.

– Silloin kun Pukki tuli meille, hänellä ei ollut itseluottamusta eikä pelituntumaa. Hänen kautensa kertoo hyvin itseluottamuksen merkityksestä jalkapallossa. Kun vertaa Pukkia, minkälainen hän oli vuosi sitten ja millä tasolla hän nyt on, niin huomaa eron. Peleissä ei voi onnistua, jos itseluottamus ei ole kunnossa, Muurinen summaa.

Pukki on lyönyt itsensä hienosti syyskauden aikana FC Schalkessa läpi, mutta kehittämisen varaa löytyy silti henkilökohtaisella tasolla. HJK-luotsi nimeää kolme pääkohtaa.

– Teemun pitäisi parantaa kestävyyttään. Nyt Teemu ”sippaa” ehkä liian helposti. Teemu on nopea, mutta hänen fysiikkapohjansa ei ole vielä kunnossa. Ehkä tähän vaikuttavat ne Sevillan vuodet, jolloin pelirutiinin luominen kärsi. Se vie aikaa, että saa pohjan kuntoon. Toisaalta nopea pelaaja ei saa tuhlata itseään liikaan höyryämiseen. Oikea-aikaiset pystyjuoksut ovat Pukin huikea vahvuus.

”Teemu epäilee välillä liikaa itseään”


Kahtena muuna parannettavana osa-alueena Muurinen näkee uskon itseensä sekä pääpelaamisen.

- Teemu epäilee välillä liikaa itseään. Teemu tuntuu usein liikaa ajattelevan: "Hitto, ei se taaskaan onnistunut." Tällaisista ajatuksista pitäisi päästä eroon ja jaksaa vaan olla positiivinen ja uskoa itseensä.

- Myös pääpelaamisessa on vielä kehittämistä. Se on hyökkääjälle tärkeä taito. Esimerkiksi tällä hetkellä Teemu jätetään Schalken kulmapotkuissa boxin ulkopuolelle, Muurinen tiedostaa.

Julkaisemme Antti Muurisen laajan erikoishaastattelun joulun jälkeisellä viikolla. Sitä ennen tarjoilemme joulun tienoilla muutamia makupaloja tulevasta – pysy siis kuulolla!

Haastattelu: Jaakko Käyhkö