PoPa:n pelaajat pelasivat ilman vakuutuksia

Mestarien liigan nostona Ajax - Pool! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

Viime kaudella Jalkapallon Ykkösessä pelannutta PoPa:a koskevien murheellisten uutisten sarja ei ota loppuakseen, kertoo Pelaajayhdistyksen verkkosivut.

Nyt on käynyt ilmi myös, että kaikki PoPa:n pelaajat pelasivat ilman vakuutusta elokuusta 2011 lähtien aina kauden loppuun asti. Syynä tähän oli yksinkertaisesti se, että PoPa:n pelaajavakuutuksista vastannut yhtiö oli katkaissut pelaajien vakuutukset kesken sopimuskauden maksamattomien vakuutusmaksujen vuoksi.

– Vakuutukset ovat pakollisia ja Suomen Palloliitto pyrkii tarkistamaan niiden voimassaolon. Vakuutusten ja niiden maksajien suhteen käytäntö tuntuu kuitenkin olevan aika kirjavaa. Suurin osa seuroista hoitaa nämä asiat moitteettomasti, mutta jos jokin seura pystyy pelaamaan monta kuukautta Ykkösen tasolla, ilman että vakuutukset ovat voimassa, on järjestelmässä jotain vikaa, Pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Markus Juhola muistuttaa.

Lähes kaikki PoPa:n pelaajat hakevat parhaillaan monen kuukauden palkkasaataviaan Satakunnan ELY-keskuksesta. Maksamattomien palkkojen lisäksi PoPa oli sopinut pelaajasopimuksissaan lainvastaisesti vuosilomakorvausten maksuperusteista. Asia tuli ilmi viime vuoden puolella Jalkapallon Pelaajayhdistyksen toimittaessa PoPa:n pelaajien palkkaturvahakemukset keskitetysti Satakunnan ELY-keskukseen. Lisäksi yksi PoPa:n ulkomaalaispelaaja pelasi loppukauden kokonaan ilman pelaajasopimusta.

Lähde: Pelaajayhdistys.

Edellinen artikkeliMixu: Täytyy kokonaisuuteen olla tyytyväinen
Seuraava artikkeliEspanjalaistähti Raul jatkamassa Teemu Pukin seurakaverina