Venäläinen mahtiseura Anzhi Mahatshkala vahvisti tänään maanantaina, että seuraa käskenyt Juri Krasnozhan ei jatka Anzhin pääluotsina, kuten uutisoimme (lue tästä).

Krasnozhan ehti valmentaa Anzhia ainoastaan seitsemän viikkoa. Huvittavaa on, että Anzhi muovasi Krasnozhanille joulukuun lopussa peräti viiden vuoden sopimuksen, joka siis päättyi ennen kuin se ehti edes kunnolla alkaa. Anzhi ei pelannut esimerkiksi yhtään virallista ottelua Krasnozhanin pestin aikana.

Anzhin tiedotteen mukaan Krasnozhan pyysi itse eroa, minkä seura hyväksyi. Useat venäläislähteet kertovat Krasnozhanin ja profiilipelaajien Roberto Carlosin ja Samuel Eto’on välirikosta.

”Brassitähdellä kyseenalainen kaksoisrooli”

Brasilialaiselle Roberto Carlosille on sorvattu seurassa vähintäänkin kyseenalainen kaksoisrooli: mies saa operoida sekä pelaajana että apuvalmentajana. Ei ole siis epäilystä, kuka määrää marssijärjestyksen Anzhissa. Krasnozhan myöntää tiedotteessa, että pääsyy eroon oli juurikin periaatteelliset mielipide-erot joukkueen johdossa.

Vahvimpana ehdokkaana tuuliselle valmennuspallille on Englannin maajoukkueen peräsimestä äskettäin eronnut Fabio Capello, joka on Sport-Expressenin tietojen mukaan neuvotellut Anzhin kanssa. Sovetski Sport -lehden mukaan Capello piipahti jo Moskovassa neuvottelumatkalla, mutta Capello on kiistänyt tämän ranskalaismediassa.

Sovetski Sportin mukaan Capellon vastausta odotetaan jo tiistaina. Anzhi Mahatshkala kuuluu suomalaisten Roman Eremenkon ja Alexei Eremenko juniorin Rubin Kazanin pahimpiin kilpailijoihin Venäjällä. Rubinin kannalta ei ole ollenkaan huono asia, että yksi sen kovimmista vastustajista on kaaoksessa.