Mats Hummels otti sankarin viitan, kun Borussia Dortmund nappasi paikan Mestarien liigan finaaliin. Dortmund haki PSG:ltä vieraissa 1-0-voiton ja eteni loppuotteluun yhteismaalein 2-0.

Hummels, 35, on ainoa pelaaja Dortmundin nykyjoukkueesta, joka pelasi seuran edellisessä finaaliryhmässä Mestarien liigan kaudella 2012-2013. Dortmund hävisi tuolloin loppuottelun Bayern Münchenille.

Hummels iski ottelun ratkaisumaalin 50. minuutilla. Veteraanipuolustaja puski takatolpalta pallon tarkasti verkkoihin.

Warren Zaire-Emeryllä oli vain kolme minuuttia aiemmin tilaisuus tasoittaa yhteismaalit, mutta nuori keskikenttäpelaaja tälläsi pallon puolityhjästä maalista tolppaan hukaten erinomaisen mahdollisuuden.

PSG sai myös noin puoli tuntia ennen täyttä aikaa tilaisuuden kavennusmaaliin. Nuno Mendesin voimakas kaukolaukaus tärähti lopulta tolppaan.

Onnetar oli Dortmundin puolella myös 85. peliminuutilla, kun Kylian Mbappé laukoi maalin edustalta kuulan ylärimaan.

Dortmundin finaalivastustaja selviää keskiviikkona Real Madridin ja Bayern Münchenin välisessä otteluparissa. Avausosa päättyi 2-2-tasalukemiin.