FC Viikingit piti pintansa keskiviikkona FC Hämeenlinnaa vastaan Vuosaaressa. Isännät nousivat takaa-ajoasemasta 2-1-voittoon viime minuuttien voittomaalilla. Voittomaali oli onnekas – pallo kimposi hämäläisten puolustajasta Ozeias Grazianosta omaan maaliin. FC Hämeenlinnan maalin teki Harri Suhonen ja Viikinkien ensimmäisen Eero Peltonen.

Sarjan jumbosijaa pitävä FC Hämeenlinna ei myynyt nahkaansa halvalla, ja oli kenttätapahtumien perusteella lähes tasaväkinen isäntien kanssa. Viikingeillä oli hieman enemmän maalipaikkoja, mutta suurin osa laukauksista karkasi taivaan tuuliin.

Voitto ja kolme pistettä kelpasivat Viikinkien päävalmentajalle Ilkka Jäntille, tyyli on toissijaista.

– Ei toiminta kentällä ollut sellaista kuin ajateltiin, jos tehdään sellaisia virheitä mitä tänäänkin. Paljon hyvää, mutta myös paljon käsittämättömiä ratkaisuja, Jäntti kertoi ottelun jälkeen SuomiFutis-sivustolle.

– Taisteluvoitto, joka mielestäni ansaittiin. Kaikki pisteet kelpaavat. Se on totuus, että kukaan ei kysy kauden lopussa, miten ne pinnat ovat tulleet. Erittäin tärkeä voitto.

Viikinkien peli on ailahdellut laidasta laitaan. Edellisessä pelissä tuli murskatappio AC Oululle. Sarjassa ei vielä hirveitä eroja ole, mutta aivan kärkisijoille Viikingit tuskin nousevat, kuten ennakkoon osattiin odottaa.

Parhaimmillaan Viikingit pyörittää peliä kuitenkin näyttävästi, mutta tehokkuutta ei ole samalla tavalla kuin Ykkösen kärkiporukoilla.

– Viimeiset syötöt ja viimeistely on ollut koko alkukauden ongelmana. Meillä jankataan paljon, että miten teet treeneissä, siten menee peleissäkin. Treenkentälläkin vaaditaan skarppausta. Se on myös korvien välistä kiinni.

– Niin kuin on nähty, jätkät osaa kyllä palloa liikuttaa. Mutta se mihin sitä liikutetaan, miten ja milloin – sitä pitää treenata.

Viikingit on kymmenen joukkueen sarjassa kuudentena yhdeksällä pisteellä kuudesta ottelusta. Viidentenä oleva AC Oulun on tasapisteissä Viikinkien kanssa ja takana seuraavat joukkueet ovat viidessä pisteessä. Joukkueet ovat pelanneet kuusi tai seitsemän peliä.

Katso Huuhkajien Viro-ottelu ilmaiseksi livenä internetin kautta Unibet TV:stä!
Kuittaa samalla 100 euron bonus avaamalla pelitili tästä!