Suomen Palloliitto on käsitellyt 4.6.2012 pelatun Ykkösen ottelun FC KooTeePee – JIPPO tapahtumia ja muuttanut ottelun lopputulokseksi 3-0, kertoo Palloliiton tiedote.

JIPPO voitti ottelun alun perin maalein 2-1. Syynä ottelutuloksen muutokseen on se, että JIPPO peluutti pelioikeudetonta Joni Rissasta ottelussa. Kilpailumääräysten mukaan Ykköseen ei ole voitu siirtää pelaajia kuin tietyissä säännöissä mainituissa poikkeustapauksissa.

JIPPO kertoo vastineessaan, että Rissanen siirrettiin 23.4.2012 määräaikaisella siirrolla PK-37:ään lokakuun loppuun saakka. JIPPO:n mukaan siirto tehtiin määräaikaisena, jotta pelaaja voidaan tarvittaessa palauttaa sääntöjen mukaisesti JIPPO:on, vaikka siirtoikkuna on kiinni. JIPPO:n mukaan, kun he kesäkuussa halusivat keskeyttää määräaikaisen siirron, ei Rissasta löytynyt määräaikaisten siirtojen listalta. Tämän vuoksi he tekivät pikaisesti normaalin edustusoikeuden siirron PK-37:stä JIPPO:on.

Rekisteritietojen ja muiden selvitysten mukaan Rissanen siirtyi 23.4.2012 JIPPO:sta PK-37:ään normaalina edustusoikeussiirtona ilman rajoituksia. Toisin sanoen JIPPO ei tehnyt hänestä määräaikaista siirtoa.

Palloliiton mukaan on selvää, että JIPPO on siirtänyt Rissasen edustusoikeuden siirtoikkunoiden sulkeutumisen jälkeen 4.6.2012. Tämän jälkeen Rissanen on pelannut sääntöjen vastaisesti JIPPO:n ottelussa 4.6. Rissanen on ollut kyseisessä pelissä pelioikeudeton ja Kilpailumääräysten mukaan joukkue voidaan tuomita tällöin hävinneeksi 3-0.

Luotettava peliyhtiö bet-at-home on yksi Alexander Ringin seuran pääsponsoreista.
Avaa pelitilisi tästä ja kuittaa samalla huikea 200 euron bonus (voimassa 13.6. asti)!