Ukrainan kisat päättyivät alkulohkoon, kun viimeisessä pelissä tuli 1-0-tappio Englannille. Ukraina sai pallon tv-kuvan perusteella maaliviivan yli, mutta yksikään tuomareista, ei edes päätyrajalla viisi metriä pallosta seisova tuomari, nähnyt pallon olevan maalissa ennen John Terryn purkua.

Tasapelilläkään Ukraina ei olisi jatkoon mennyt, mutta joukkueen päävalmentaja Oleg Blohin oli syystäkin vihainen tuomarivirheestä ottelun jälkeisessä pressitilaisuudessa. Maali olisi saattanut kääntää pelin Ukrainalle.

– Kentällä on viisi tuomaria ja pallo on 50 senttiä maaliviivan sisäpuolella. Te kaikki olette nähneet sen, kirjoittakaa mitä haluatte, Blohin puhisi toimittajille BBC Sport:n mukaan.

Englanti teki ottelun voittomaalin runsaan onnen sävyttämänä. Steven Gerrardin keskitys muutti suuntaan parikin kertaa ennen kuin se lipsahti maalivahdin käsien alitse suoraan takatolpalla päivystäneelle Wayne Rooneylle.

– Englanti teki onnekkaan maalin ja mekin tasoitimme, paitsi että tuomarit ei maalia antaneetkaan meille.

– Mutta kyllähän he pelasivat erittäin hyvän pelin taktisesti. Odottivat vain vastahyökkäyksiä ja heidän uhka tuli lähinnä erikoistilanteista.

Englanti jatkaa lohkovoittajana pudotuspeleihin. Puolivälierässä se saa vastaansa Italian sunnuntaina.

Unibet tarjoaa EM-futikseen runsaasti mielenkiintoisia ja tuottoisia erikoisvetoja!
Kuittaa 100 euron bonus avaamalla pelitili tästä!