Helsingin Jalkapalloklubi kohtaa keskiviikkona skottijätti Celticin Mestarien liigan 3. karsintakierroksen ratkaisevassa ottelussa Töölön jalkapallostadionilla klo 20.00 alkaen. Avausosa Glasgow´ssa päättyi kotijoukkueen 2-1-voittoon, mutta HJK onnistui tekemään elintärkeän vierasmaalin.

Pelaa HJK-Celtic NordicBetille 50 euron riskitön veto kertoimilla: 2,70 – 3,40 – 2,40
Jos veto menee ohi, saat panoksesi takaisin! Lue tästä lisätietoja!

Sinivalkoisten puolustaja Mathias Lindström kertoo SuomiFutis-sivuston haastattelussa tuntemuksistaan ennen ratkaisevaa toista kohtaamista.

Saatte keskiviikkona vastaanne vaarallisia hyökkäyspään pelaajia. Miten nämä ammattimiehet pidetään kurissa?

Ei saa antaa liikaa tilaa. Heidät on pidettävä poissa vaara-alueilta.

Meidän on puolustettava tiiviinä joukkueena – linjojen välit eivät saa olla liian suuret.

HJK:lla on ollut aiemmin europeleissä vaikeuksia pitää pakka kasassa koko pelin ajan. Vaikeudet tulivat viime vuonna esiin näkyvin Schalkea vastaan. Kuinka tämä ongelma vältetään keskiviikkona?

Meidän on vaan pakko olla lähekkäin toisia ja pakotettava vastustaja ulos laidoille. Pitää viedä heidät sellaisille alueille, missä haluamme palloja riistää.

Schalkea vastaan toiselle puoliajalla maksoimme kovaa hintaa, ja nyt näemme, olemmeko oppineet mitään.

Oletko tyytyväinen Glasow´sta saavutettuun vierastulokseen?

Jos ennen peliä olisi saanut tämän tuloksen, olisin varmasti ottanut.

Mutta varsinkin se toinen maali oli aika turha – tuomarin avustuksella he sen tekivät. Meillä oli paikkoja parempaankin tulokseen – mutta toki olisi ollut myös huonompaan.

Haluaisitko nostaa Celticin pelistä jotain heikkouksia esiin? Esimerkiksi skottijätin puolustus näytti haavoittuvaiselta viime kohtaamisessanne.

Ei se näyttänyt murtamattomalta, ei. Mutta kuitenkin sen verran laadukas joukkue on kyseessä, että kyllä meidän on vaan keskityttävä vaan omaan tekemiseen. Meidän tekemisestä se johtuu, jos menemme jatkoon.

Celticin maalivahti Fraser Forster lyttäsi HJK:n kotikentän taannoin sanoen, että pelaaminen sillä tuntuu todennäköisesti siltä kuin ”heittäytyisi parkkipaikalla”. Mitä mieltä olet tällaisista puheista?

Ei häntä kukaan pakota heittäytymään. Hän saa olla pystyssä koko pelin, jos hän haluaa.

Jaakko Käyhkö

Pelaa HJK-Celtic NordicBetille 50 euron riskitön veto kertoimilla: 2,70 – 3,40 – 2,40
Jos veto menee ohi, saat panoksesi takaisin! Lue tästä lisätietoja!