Pikkuhuuhkajat taistelee Baltic Cupin voitosta – "Porukkaa on nuorennettu"

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkue kaatoi lauantaina Baltic Cupin avauspelissä isäntämaa Viron 1-1-tasapeliin päättyneen varsinaisen peliajan jälkeen rangaistuspotkuilla 3-0.

Pelaa Suomi U21-Liettua U21 Betssonille 50 euron riskitön veto kertoimilla: 1,91 – 3,35 – 3,45
Jos veto menee ohi, saat panoksesi takaisin! Lue tästä lisätietoja!

Esityksen arvoa nostaa se, että Viro pelasi ottelun pääasiassa ikäryhmällä, joka on jo seuraavissa nuorten karsinnoissa yli-ikäinen. Suomi pelasi uudella ikäluokalla.

– Meillä on täydellisesti uusi joukkue eikä mukana ole yhtään pelaajaa, joka ei mahtuisi seuraavaan karsintaan. Tilanne on siinä mielessä hyvä, päävalmentaja Mika Laurikainen kertoi Palloliiton kotisivuilla.

Suomen maalin pelissä teki FC Lahden Matti Klinga ja rankkareista osuivat Joel Pohjanpalo (HJK), Kalle Kauppi (FC Inter) sekä Antti Mäkijärvi (FC Honka).

Pikkuhuuhkajat kohtaa Virossa maanantaina klo 14 alkaen Liettuan niin sanotussa finaalissa. Liettua on tuttu joukkue edellisistä nuorten EM-karsinnoista. Pelaajaryppäät ovat tietenkin muuttuneet ikäasioiden vuoksi.

– En tiedä tarkkaan kuinka paljon siellä on samoja pelaajia, mutta ei heidän pelitapansa mihinkään muutu. He ovat kuitenkin tehneet saman kuin mekin, eli porukkaa on nuorennettu.

Karsinnoissa kumpikin voitti vieraissa

Viime karsinnoissa Suomi hävisi kotonaan 3-4-lukemin täydelliseen romahdukseen päättyneessä ottelussa, mutta voitti puolestaan vieraissa 3-1.

– Liettuan erikoistilanteet ovat äärimmäisen pahoja. Se on myös suoraviivainen joukkue. Veimme peliä kuitenkin viimeksi Liettuassa selkeästi.

Suomen joukkueeseen on hälytetty kakkosvahdiksi HJK:n Saku-Pekka Sahlgren, kun Walter Viitala loukkaantui kesken avauspelin. Kaksi rangaistuspotkua Viroa vastaan torjunut Jesse Joronen avannee kuitenkin maalinsuulla.

Pelaa Suomi U21-Liettua U21 Betssonille 50 euron riskitön veto kertoimilla: 1,91 – 3,35 – 3,45
Jos veto menee ohi, saat panoksesi takaisin! Lue tästä lisätietoja!