Juventuksen päävalmentaja Antonio Conte on valittu Italian Serie A:n kauden 2011-12 parhaaksi valmentajaksi kollegoidensa toimesta maanantaina.

Mies johdatti avauskaudellaan Juventuksen takaisin Italian mestariksi viime kaudella ensimmäistä kertaa sitten kauden 2002-03. Joukkue ei hävinnyt sarjassa otteluakaan.

– Arvostan palkintoa valtavasti, koska päätöksen tekevät kollegani. Tämä on jo toinen vastaava titteli, koska myös pelaajat äänestivät minut parhaaksi pari viikkoa sitten, Conte kommentoi valintaansa UEFA.com:lle.

– Olen ylpeä tästä ja se antaa minulle lisää virtaa kehittyä entisestään tulevaisuudessa.

Mestaruus kruunasi Juventuksen nousun pohjamudista takaisin parrasvaloihin – joukkue pudotettiin 2000-luvun puolivälissä sarjaporrasta alemmaksi sopupelisyytteiden vuoksi, mutta on palannut hitaasti, mutta varmasti takaisin huipulle.

Mestaruuden uusiminen lähellä

Joukkue on parhaillaan sarjan kärjessä, mutta joutuu tiukasti vielä taistelemaan mestaruuden uusimisesta. Se hävisi viikonloppuna AS Romalle. Ero sen ja kakkosena olevan Napolin välillä on vain neljä pistettä.

Juventus on mukana myös Mestarien liigan neljännesvälierissä. Se kaatoi Glasgow Celticin viime viikolla 3-0-lukemin vierasottelussa ja on erittäin lähellä paikkaa kahdeksan parhaan joukkoon tässä maanosan parhaiden seurajoukkueiden turnauksessa.