Suomalainen keskikenttälupaus kiinnostaa Saksassa ja Pohjoismaissa

© Kuva: Juha Tamminen

AC Oulun keskikenttälupaus Matias Ojala tähyilee edelleen siirtoa Saksaan. Siirtoikkuna Pohjoismaihin on edelleen auki eikä uusia haasteita tähyävä nuorukainen ole tiettävästi sulkenut tätäkään ovea.

17-vuotiaan keskikenttäpelaajan perässä on ollut useampi saksalaisseura. Tammikuun siirtoikkunan aikaan oululaisseura kävi neuvotteluja 2. Bundesliigassa pelaavan FC St.Paulin kanssa.

– Emme päässeet yhteisymmärrykseen siirron ehdoista, AC Oulun urheilutoimenjohtaja Mika Nurmela kommentoi SuomiFutis-sivustolle.

Nurmelan mukaan saksalaisseura hamuaa suomalaislupausta todennäköisesti riveihinsä jälleen kesällä, kunhan siirtoikkuna taas aukeaa. Ostajaehdokkaita Saksasta saattaa ilmaantua lisääkin:

– Kuulin, että kesällä on varmasti muutamia muitakin seuroja, jotka ovat kiinnostuneita, Nurmela lisää ja mainitsee ainakin yhden seuroista pelaavan Bundesliigassa.

Suomen nuorten maajoukkueiden vakiokasvo on aiemmin liitetty huhuissa myös Hannoverin ja HSV:n riveihin.

Yllätyssiirto?

Pohjoismaiden sarjoissa siirtoikkuna on avoinna vielä muutaman kuukauden ajan. Ojalan palveluksista on kiinnostuttu niin Ruotsissa, Norjassa kuin Tanskassakin.

Ojala kertoi joulukuussa SuomiFutis-sivuston haastattelussa kaipaavansa uusia tuulia uralleen.

– Olisi mukava lähteä haistelemaan uusia kuvioita. Nyt tuntuu siltä, että on jo hyvä aika lähteä. En ole liian nuorikaan tuonne maailmalle. Tuntuu, että tammikuussa olisi varmaan hyvä mahdollisuus, nuorukainen sanaili tuolloin.

Nurmela uskookin pelaajan asianhoitajien tutkivan tällä hetkellä pohjoismaisia vaihtoehtoja.

– Kyllä nämäkin (pohjoismaiset) vaihtoehdot ovat aina mahdollisia, Nurmela tietää kertoa tässä vaiheessa.

Nurmelan mukaan pelaajasta ei kuitenkaan tällä hetkellä käydä neuvotteluja.

Ojalan sopimus AC Oulun kanssa ulottuu vuoteen 2015.

Jaakko Käyhkö
(Twitter:@JaakkoKayhko)