Juve-luotsi turhautunut: ”Jos tämä jatkuu, haluan pois Italiasta”

© Kuva: Getty Images

Italian Serie A:ta selkeästi johtava Juventus on lähellä toista peräkkäistä mestaruuttaan ja joukkue porskuttaa myös Mestarien liigassa, missä se on mukana puolivälierissä.

Yhtenä arkkitehtina joukkueen paluussa Euroopan huipulle on ollut päävalmentaja Antonio Conte vihjaa kuitenkin, että miestä ei välttämättä nähdä seurassa pitkään.

Mies oli suorastaan raivona viikonlopun Bologna-vierasvoiton jälkeen, kun kotijoukkueen kannattajat toivottivat joukkueen tervetulleeksi alatyylisillä lakanoilla ja bannereilla.

Niissä makusteltiin mm. Heyselin stadiontragedialla, missä kuoli kymmenittäin Juve-kannattajia 1980-luvun lopulla, sekä entisen Juve-puheenjohtajan kuolemalla.

– Jos tällaisia asioita tapahtuu Bolognassa, mikä on muuten ihana ja sivistynyt kaupunki, niin kaikki on loppu. Voin odottaa tällaista Napolissa, koska meillä on heidän kanssa tiukka kaksintaistelu päällä ja historiaa, mutta en täällä, tribalfootball-sivusto siteeraa Contea.

–  Tämä pistää minut haluamaan pois Italiasta ja harjoittamaan ammattiani muulla. Elämän on pakko olla yksinkertaisempaa muualla.

Conten huolestuminen on aitoa ja todenmukaista. Italialaisen jalkapallon ongelmat ja lieveilmiöt on karkottaneet katsojia stadioneilta. Kannattajakulttuuri on vahvasti sidoksissa nationalistisiin ideologioihin.

– En voisi ajatellakaan lähteväni otteluun perheeni, vaimoni ja tyttäreni kanssa. Emme voi mennä Firenzeen tai Napoliin, koska riskit ovat liian suuret, emmekä edes Bolognaan näköjään. Jos tilanne jatkuu tällaisena, voin yhtä hyvin vaihtaa maisemaa.

– Ajatukseni on Juventuksessa täysin, mutta tällaiset asiat tekevät touhusta karvaan ja masentavan.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.