Mika Nurmelan rooli AC Oulussa tärkeä: ”Erinomainen mentori nuorille”

© Kuva: Juha Tamminen

AC Oulu sai kauden alla ilouutisen, kun entinen maajoukkuepelaaja Mika Nurmela päätti jatkaa uraansa ainakin tulevan kauden ajan. Mies toimii pelaamisen ohella myös seuransa urheilutoimenjohtajana.

Joukkueen päävalmentaja Rauno Ojanen kertoo 41-vuotiaalla pelaajalla olevan yhä valtava merkitys seurassa.

– Hänen jatkamisensa oli iloinen asia, mutta ei se yllätys ollut, kun hän harjoitteli joukkueen mukana marraskuun alusti asti. Itse asiassa hän piti neljä päivää taukoa sarjan päättymisen jälkeen. Siinä on mallia monelle, Ojanen kertoi Ykkösen avausinfossa maanantaina.

– Hän elää uutta kevättä ja kirmaa aika lailla siellä kentällä. Joukkueen tehokkain pelaaja ja näyttää jokapäiväisellä esimerkillä, mitä on tehdä asiat ammattimaisesti. Erinomainen mentori meidän kaikille nuorille pelaajille.

AC Oulu oli viime kaudella vasta kuudes ja kirpaisevinta oli paikallisvastuksen OPS:n kiriminen ohi viidenneksi. Nyt joukkue tähtää takaisin kärkisijoille, ehkä jopa liiganousuun.

– Pyritään jokaisessa ottelussa pitämään palloa enemmän kuin vastustaja ja se pyritään muuttamaan pelin hallinnaksi. Ollaan hyvä joukkue ja tullaan näyttämään se kaikille. Meidän peli on monipuolista ja pyritään olemaan tehokkaita niin, että se riittää vähintään kolmen joukkoon sarjassa.

Kai Lintinen ([email protected]), Helsinki