Veikkausliigassa viime kaudella viidenneksi sijoittunut MYPA sai tämän kauden ryhmänsä nopeasti kasaan ja joukkue löysi tarvitsemansa pelaajat jo talvella. Yksi päävalmentaja Toni Korkeakunnaksen vakuuttaneista on Moyo (Plaisir) Bahamboula, 22, joka hakee uutta nousua uralleen Suomesta.

– Bahamboula on meille iso mahdollisuus. Nyt hän on ollut vähän selkäkramppien kanssa vaikeuksissa, mutta sellaista yksilötaitoa, mitä hänellä on, en ole aiemmin nähnyt. Miehen ominaisin pelipaikka on laitahyökkääjä tai laitalinkki, mutta hän pystyy myös pelaamaan kymppipaikkaa, Korkeakunnas kertoi SuomiFutis-sivustolle mahdollisesta liigakomeetasta.

– Hän on sellainen pelaaja, jota kannattaa tulla kauempaakin katsomaan. Vielä 2-3 vuotta sitten hän oli Ranskan alle 19-vuotiaiden maajoukkueen suurin tähti. Sitten on matkalla ollut vähän kaiken näköistä ja nyt on rantautunut tänne ja hakee uutta nousua.

Muita pelaajia, jotka tulevat nousemaan uudelle tasolle tämän kauden MYPA:ssa löytyy useita.

– Laitapuolustaja Patrick O’Shaughnessy tulee olemaan läpimurtopelaaja. Ja Ville Salmikivi tulee toivottavasti jakamaan Pekka Sihvolan maalitakkaa.

– Myös HJK-laina Emerik Grönroos on osoittanut tosi lupaavia otteluita. Hänellä on sopimus ikään kuin siirtoikkunaan, mutta oletuksena on, että hän on meillä koko kauden. HJK:lla on tuskin tarvetta sille pelipaikalle (keskikentän keskustaan).

Lisää MYPA-luotsin mietteitä perjantain pidemmässä haastattelujutussa.

Kai Lintinen (twitter@kailintinen)