Barcelona puolustaa Messin sivuuttamista: ”Olemme voittaneet pelejä 5-0 ilman häntä”

© Kuva: Getty Images

Bayern München ei jättänyt mitään sattuman varaan Mestarien liigan toisessa välierässään Barcelonaa vastaan, vaan kaatoi espanjalaiset nöyryyttävästi heidän kotikentällään 3-0-lukemin.

Müncheniläiset etenivät täten murskaavasti, yhteismaalein 7-0!, finaaliin, jossa vastaan asettuu Borussia Dortmund. Keskiviikon ottelussa maalinteon aloitti Arjen Robben heti toisen puoliajan alussa, toinen osuma merkittiin Gerard Piquen omaksi maaliksi ja Thoma Müller kruunasi illan.

Suuri isku vasten kasvoja Barcelonalle oli se, että ykköstähti Lionel Messi ei ollut pelikuntoinen. Mies oli joukkueensa vaihtopenkillä 90 minuuttia kuitenkin, mutta kärsi vammoista.

– Hän pelasi Bilbaossa lauantaina, koska tunsi olonsa paremmaksi. Hän sai heti aikaan muutoksen joukkueessa, mutta kamppailun lopussa hänellä oli outoja tuntemuksia, Barca-luotsi kommentoi Messin puolituntista viikonloppuna Sky Sportsille.

Messin vaivat juontaa juurensa puolivälierien PSG-ottelusta, missä hän ehti iskeä maalin, mutta joutui jättämään ottelun kesken takareisivamman vuoksi. Tämän jälkeen mies on ollut otteluista sivussa tai ollut peliin päästessään suhteellisen vaisu.

Vilanova kiisti, että Barcelona olisi jo liian riippuvainen Messistä, mikä olisi ilmiselvä analyysi Barcan romahtamisen syistä.

– Kaikki nämä vuodet, kun olemme pelanneet ilman Messiä, olemme voittaneet kamppailut pienillä eroilla. Tällä kaudella olemme kuitenkin voittaneet ilma häntä liigassa 3-0- ja 5-0-lukemin otteluita..

– Toki kun hänen tasoinen pelaaja puuttuu, se näkyy. Jos Bayern pelaisi ilman Arjen Robbenia tai Franck Riberyä, eivät he olisi tällä tasolla.