Tehopelaaja Petteri Forsell antaa nyt kaikkensa IFK Mariehamnille: ”En halua ajatella sen pidemmälle vielä”

© Kuva: Kansallinen Liiga / Kalevi Hämäläinen

Veikkausliigan alkukauden jopa ehdoton ykköspelaaja on ollut Petteri Forsell, joka palasi kauden kynnyksellä takaisin IFK Mariehamniin, joka myi hänet kesken viime kauden turkkilaisseuraan Bursasporiin.

Forsell ei pystynyt murtautumaan Turkissa avauskokoonpanoon kuin cup-otteluissa, ja on kertonut paluunsa jälkeen kilpailutilanteen olleen kohtuullisen epäreilu turkkilaisten pelaajien kanssa.

Forsell ei ole tulevaisuuttaan ajatellut sen pidemmälle, mutta paluu Bursasporiin, mihin hänellä on pitkä sopimus, tapahtunee elokuussa Turkin sarjan on käynnistyessä uuteen kauteen.

– Alustavasti 13. elokuuta pitäisi olla takaisin siellä. Sen mukaan eletään. On pakko sanoa, että en halua sitä sen enempää miettiä. Haluan keskittyä nyt vain peleihin IFK:n paidassa, Forsell kertoi SuomiFutis-sivustolle ottelun jälkeen.

– Sopimustani Bursasporin kanssa on jäljellä vielä neljä vuotta kun palaan takaisin alkusyksystä.

Tasapeli mestarisuosikki-HJK:ta vastaan ei tyydyttänyt

Forsell johtaa Veikkausliigan tehopörssiä viiden pelatun ottelun jälkeen kolmella maalilla ja kahdella maalisyötöllä. Torstaina mies oli kentän ykkönen, kun IFK haki tasapelipisteen ylivoimaiselta mestarisuosikilta HJK:lta.

Forsell hätyytteli HJK-maalia upeilla kaukovedoillaan, mutta ruoski itseään ottelun jälkeen hukatuista paikoista.

– Ennen peliä olisin ollut tyytyväinen, jos olisi kerrottu tasapelistä. Nyt kuitenkin, kun omat paikat ottaa huomioon, olen todella pettynyt viimeistelyyni kamppailussa.

– Oli vetopaikkoja ja saatiin maalikin rakennutta, joka tuomittiin paitsioksi. Meidän hyökkääjä sanoi, että ei välttämättä ollut paitsio, mutta se nähdään koosteista sitten.

– Muutama tippa tuli linssiin, kun ei saanut palloja sisään. Mun tehtävä on tässä joukkueessa rakentaa maaleja. Eiköhän tämä huomenna unohdu ja piste varmaan maistuu paremmalta.

Forsell pitää IFK:n nykyryhmää jopa parempana, kuin viime kaudella neljänneksi lopulta liigassa sijoittunutta joukkuetta.

– Keskialueella pystytään ainakin syöttelemään paremmin. Joukkue on kaiken kaikkiaan hieman erityyppinen. Viime vuonna oltiin suoraviivaisempia, tänä vuonna ehkä vähän taitavampia.

Pekka Lagerblom taistelee pallot omille taustalla

Forsell kiittelee koko joukkueen hyvää panosta ja on ilolla katsonut vuosikymmenen Saksan kiertueelta Suomen kentille palanneen Pekka Lagerblomin panosta yhtenä keskikentän työmyyristä.

– Sen kanssa on loistava pelata. Riistää enemmän palloja kuin kukaan kenen kanssa olen aiemmin pelannut. Saadaan sitä kautta hyviä vastahyökkäyksiä ja monta kertaa saan itsekin häneltä pallon. Kiva pelata sellaisen kaverin kanssa.

Forsellin potkutekniikka on vertaansa vailla ja kotimaasta löytyy harvoja, jos ketään, joka pystyy lataamaan pallon samalla teholla molemmilla jaloilla yhtä vaarallisesti. HJK-vahti Ville Wallén muun muassa mainitsi, että asennoituu maalilla heti eri tavalla, kun näkee Forsellin pallossa (uutinen).

Forsellin mukaan salaisuutta ei suoranaisesti ole, vaan kyse on enemmän harjoitellusta asiasta ja toki myös ennakkoluulottomuudesta hakea yllättäviä ratkaisuja.

– Moni on kysynyt (vapaapotkujen jne.) salaisuutta ja pyytänyt opettamaan. Olen 16-vuotiaasta asti harjoitellut näitä eikä taito ole itsestään tullut. Ei se veto vieläkään aina lähde miten haluan ja pallo löytyy sitten katsomosta, 22-vuotias pelaaja kertoo.

– Kyllä vetoja on treenattu. En itse ole nähnyt ketään, joka harjoittelisi niitä enemmän kuin minä.

HJK-ottelu oli menneiden aikojen suuren suomalaispelaajan Kai Pahlmanin muisto-ottelu. Miehen mukan syntyi aikoinaan termi banaanipotku suomen kieleen. Muistetaanko sinut, Petteri Forsell, vielä vuosikymmenien päästä huikeista potkumaaleista?

– Kuulostaa ihan hyvältä, mutta mun pitää vielä aika paljon tehdä sen eteen.

Kai Lintinen ([email protected])

IFK Mariehamn jatkaa kauttaan sunnuntaina kotiottelulla MYPA:aa vastaan


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.