TPS mursi perjantaina HJK:n 2,5 vuotta kestäneen kotitaian.

HJK-luotsi Sixten Boström ei halunnut ottaa Teemu Tainion punaiseen korttiin kantaa. Tainio ajettiin kentältä ulos ensimmäisen puoliajan lopussa suoralla punaisella Petteri Pennaseen kohdistuneesta taklauksesta.

– Tänne ylös tullessa päätin että en puhu sanaakaan siitä että tuomari ratkaisi tän pelin, Boström sanoi seuran verkkosivujen mukaan.

TPS aloitti ottelun vauhdikkaasti, mutta maalit jäivät silti alussa näkemättä.

– Ensimmäisen hetken TPS tuli kovaa. Sen jälkeen me pystyttiin selvittämään tilanteita aika hyvin ja saatiin vähän omaa peliä käyntiin. Se näytti itse asiassa jo ihan hyvältä. Sitten tietysti toisella puoliajalla jouduimme tekemään muutoksia.

TPS-luotsi Marko Rajamäki oli pitkälti samoilla linjoilla kollegansa kanssa:

– Pelin alku oli meiltä mielestäni hyvä. Olimme hyvällä aktiivisella jalalla liikkeellä, aggressiivisia siellä alueilla missä halusimmekin. Ongelmia oli pallollisessa pelaamisessa, pallon pitämisessä, menetimme sen liian helposti tai liian nopeasti ja jouduimme puolustuskannalle, Rajamäki totesi ottelun lehdistötilaisuudessa.

TPS ratkaisi lopussa

TPS teki toisella jaksolla kaksi maalia ja kuittasi ottelun 2-0-lukemin. Maalinteossa onnistui ensin Aleksi Ristola ja lisäajalla loppulukemat kaunisteli vielä Roope Riski.

– Alussa oltiin silti toisellakin puoliajalla ihan hyvin mukana, tehtiin hyvin töitä. Ensimmäinen maali tuli kuitenkin vasta 80. minuutin jälkeen. Meillä oli ihan hyviä paikkojakin, joista olisi voinut tulla jotain. Hyvä joukkue oli vastassa. Se 1-0 maali sitten ratkaisi tämän pelin, ynnäili Boström.

HJK oli hävinnyt kotikentällään viimeksi elokuussa 2010. Tuolloin helsinkiläiset kärsivät tappion FC Hongalle.