VPS:n päävalmentaja Olli Huttunen ei ole valmis tuulettelemaan, vaikka vaasalaisten alkukausi onkin sujunut mallikkaasti.

– Täytyy muistaa, että nyt mennään vasta alkukautta ja ei tässä vielä mitään ole saavutettu. Olemme päässeet näihin hyviin tuloksiin pelaamalla nimenomaan joukkueena, joka näkyy kaikessa meidän tekemisessä. Olemme menneet nöyrästi jokaiseen peliin tekemään sen mitä meidän täytyy tehdä, Huttunen muistuttaa seuran verkkosivuilla.

– Puolustuspelimme lähteekin aina hyökkäyspäästä asti siitä, että hyökkääjä prässää oikeaan aikaan. Keskikentän keskusta ja laitapelaajat vuorostaan tekevät todella hyvin töitä molempiin suuntiin. viikosta toiseen. Alakerrassamme taas tietyt roolit ovat löytyneet, luotsi jatkaa.

VPS on ehtinyt pelata tähän mennessä neljä ottelua, joista saldona on mukavat kolme voittoa ja yksi tasapeli. Kymmenen pistettä oikeuttaa sarjataulukossa toiseen sijaan heti HJK:n jälkeen.

”KuPS on meille erittäin hankala vastustaja”

Sunnuntaina VPS saa vieraakseen KuPS:n, jonka alkukausi ei ole sujunut aivan vaasalaisten malliin. Kuopiolaiset ovat saalistaneet vasta neljä pistettä viidessä ottelussa.

Huttunen osaa silti odottaa kovaa vastusta.

– Joukkue on kauttaaltaan erittäin nimivahva. He pelaavat fyysistä peliä ja pärjäävät fyysisessä painissa, mutta löytyy heiltä juoksuvoimaakin. Talvi osoitti, että KuPS on meille erittäin hankala vastustaja, sillä silloin meillä ei ollut ihan hirveästi sanomista heitä vastaan. Nyt sitten pitää löytää lääkkeet, kun KuPS tulee tänne pelaamaan.

KuPS pääsee otteluun varsin hyvällä nipulla. Poissa on ainoastaan pitkäaikaispotilas Cheyne Fowler. Olkapäänsä loukannut maalivahti Henri Sillanpää saattaa olla jo penkillä sunnuntaina.

VPS kohtaa KuPS:n Hietalahden stadionilla sunnuntaina klo 18.30 alkaen.