Isäntämaa-Brasilia aloitti lauantai-iltana maanosien mestaruusturnauksen Confederations Cupin 3-0-voitolla Japanista.

Brasilia otti heti ohjat käsiinsä, kun superlupaus Neymar iski avausmaalin jo kolmannella peliminuutilla upealla volleyllä oikeaan ylänurkkaan, joka musersi Japanin.

Brasilian Paulinho iski 2-0-maalin toisen puoliajan kolmannella minuutilla ja loppulukemat kaunisteli vaihdosta tullut hyökkääjä Jo erotuomarin antamalla lisäajalla.

Neymar kertoi tienneensä heti pallon jalasta lähtiessä, että verkko heiluu.

– Sitä tietää heti, osuitko palloon hyvin vai et. Tiesin heti, että laukaus onnistui. Katsoin vain pallon lipuvan maaliin, Neymar kommentoi ottelun jälkeen FIFA.com:lle.

Maalin esityön teki kärkipari Fred, joka pudotti keskityksen rinnalla alas.

– Kun pudotin pallon näin hänen hakevan laukausta. Huomasin hänen osuneen siihen upeasti ja seurasin palloa katseellani, jotta olisin valmiina, jos se kimpoaa maalivahdista tai maalipuista takaisin kentälle. Maali oli kaikkiaan upea.

Brasilian lohkossa pelaavat Italia ja Meksiko kohtaavat sunnuntai-iltana. Klo 22.00 alkava ottelu näytetään suorana lähetyksenä YLE TV1:ssa.

Myös B-lohkon kamppailut alkavat, kun Espanja ja Uruguay kohtaavat klo 01.00 maanantain vastaisena yönä. YLE TV2 näyttää kamppailun suorana. Lohkon muut joukkueet Nigeria ja Tahiti kohtaavat toisensa maanantaina.