Sami Hyypiä luotsasti viime kaudella Bayer Leverkusenin fantastisesti kolmanneksi Saksan Bundesliigassa ensimmäisellä täydellä kaudellaan vastuuluotsina.

Tulevaksi kaudeksi Hyypiän valmennustiimisssä tapahtuu muutos, kun miehen aisaparinsa ollut Sascha Lewandowski palaa seuran junioriorganisaatioon ja suomalainen saa oikeaksi kädekseen Jan-Moritz Lichten, joka on aiemmin toiminut vastaavassa pestissä alemmilla sarjatasoilla.

Leverkusen on menettänyt kesän aikana pari profiilipelaajaa, kun Real Madrid käytti takaisinosto-optionsa läpimurron tehneeseen Daniel Carvahaliin ja Andre Schürlle puolestaan siirtyi Chelseaan. Seura päästi myös japanilaisen Hajime Hosogain pääsarjaan nousseeseen Hertha Berliniin

Leverkusen on paikannut lähtijöitä hankkimalla hyökkäystä vahvistamaan korealaisen 20-vuotiaan Heung-Min Sonin Hamburger SV:stä. Son iski viime kaudella 12 maalia Bundesliigassa ja tukee ensi kaudella koko viime kauden maalipörssiä voittanutta Stefan Kiesslingiä (25 osumaa).

Torstaina seura tiedottikin vahvistaneensa keskuspuolustasta Bosnia-Hertzegovinan maajoukkuekapteenilla Emir Spahicilla, joka siirtyy Saksaan Espanjan liigan Sevillasta.

Hyypiä kertoi viikolla, että juuri puolustuspää kaipaa vahvistusta, mutta myös muiden pelipaikkojen suhteen pidetään silmät auki.

– Toivottavasti voimme vahvistaa miehistöämme. Tarvitsemme uusia naamoja jo lähiviikkojen aikana. Puolustus on tärkeä osa-alue, mutta jos voimme saada hyökkäykseen hyvän pelaajan, emme jätä tilaisuutta käyttämättä.

Leverkusen-kapteeni Simon Rolfes vaatii lisää hankintoja, jotta seura nousisi taistelemaan kärkikaksikon Bayern Münchenin ja Borussia Dortmundin rinnalle mestaruuksista.

– Ryhmän laadun pitää olla korkeampi kuin viime vuonna, jos haluamme pärjätä sekä kotimaassa että Mestarien liigassa, muuten kaudesta tulee hankala. Menetimme pelaajia, jotka pystyivät jatkuvasti suorittamaan korkealla tasolla. Uusista pelaajista ei voi tehdä vielä samaa oletusta, Rolfes kertoi Rheinische Postille.

Katso yltä kuvagalleria Leverkusenin uuden kauden avausviikon harjoitussessioista.