Pep Guardiola suuttunut Barca-johdolle: ”Raja on ylitetty liian monta kertaa”

© Kuva: Getty Images

FC Barcelonan entinen päävalmentaja Pep Guardiola on tyytymätön siitä palautteesta, mitä hän on joutunut kestämään katalonialaisseuran johdolta.

– Matkustin 6 000 kilometriä ja pyysin Barcan johtoa jättämään minut rauhaan, mutta en ole saanut tätä aikaiseksi. He eivät ole pitäneet sanaansa, Guardiola avautui Marcan mukaan.

Barcelonan puheenjohtaja Sandro Rosell ihmetteli lehdistön mukaan hiljattain, miksi Guardiola ei mennyt tapaamaaan entistä aisapariaan, syöpähoidossa ollutta Tito Vilanovaa New Yorkissa.

Guardiolan mukaan tällaiset puheet on vaikea antaa anteeksi:

– Tänä vuonna on ollut liian monta asiaa, jolloin raja on ylitetty. En koskaan unohda sitä, että Tito Vilanovan sairautta on käytetty minun vahingoittamisekseni.

– Olen nähnyt Tito Vilanovan New Yorkissa, ja jos en ole tavannut häntä, se on ollut mahdotonta sitoumuksieni vuoksi.

”Vilanovalla on kykyjä tehtävään”

Guardiola muisti myös ylistää Vilanovaa, joka johdatti Barcelonan viime kaudella La Ligan voittoon.

– Viime vuonna hän voitti liigamestaruuden kaikkien aikojen onnistuneimmin Barcelonan historiassa, mikä todistaa sen, että hänellä on kykyjä tehtävään.

Bayern Münchenin peräsimeen siirtynyt Guardiola toivoo saavansa jatkossa työrauhan.

– Minä olin se, joka päätti lähteä. Palvelin aikani ja lähdin. Sanoin heille, että tehkää työnne ja olkaa tyytyväisiä niistä pelaajista, jotka teillä on. Toivotin heille kaikille rutkasti onnea, koska on sanomattakin selvää, että seura on hyvin erityinen minulle, Guardiola puhisi.