Arsenalin Carl Jenkinson ylistää Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkuevalmentajaa

© Kuva: Juha Tamminen
Bournemouth taistelee Tottenhamia vastaan sarjapaikastaan! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Arsenalin paidassa lauantaina Helsingin olympiastadionilla Manchester Cityä vastaan nähtävä suomalais-englantilainen puolustaja Carl Jenkinson ylistää Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkuevalmentajaa Mika Laurikaista.

Jenkinson edusti takavuosina ensin Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkuetta ja vielä alle 21-vuotiaita. Lopulta, kun mies siirtyi Arsenaliin, alkoi myös Englanti kiinnostua miehestä. Pelaaja, joka on syntynyt ja kasvanut maassa, päätti valita Englannin, jota hän on edustanut kerran A-maaottelussa tähän päivään mennessä.

– Pelasin paljon Suomen nuorissa ja sain kiertää ympäri maailmaa nuorena miehenä, mikä kasvatti minua ihmisenä ja sain paljon upeita muistoja. Olen siitä kiitollinen, Jenkinson kertoi Arsenalin kotisivuilla.

– Olen pelannut hyvien valmentajien alaisuudessa, erityisesti Mika Laurikaisen, joka on alle 21-vuotiaiden päävalmentajana. Arvostan häntä erittäin paljon ihmisenä ja valmentajana. Hän oli mahtava minua kohtaan alusta alkaen enkä voi sanoa pahaa sanaa olostani Suomen joukkueissa.

Kun Jenkinson päätti valita Englannin, hän joutui tekemään epämiellyttävän puhelun Suomen A-maajoukkueluotsille Mixu Paatelaiselle, joka pyrki saamaan pelaajan Huuhkaja-paitaan. Jenkinson painottaa, että valinta Suomen ja Englannin välillä oli hänen elämänsä vaikein eikä ottanut asiaa kevyesti. Lopulta hän päätti seurata sydäntään ja valitsi synnyinmaansa.

– Soitin Mixulle ennen kuin valinnasta kerrottiin lehdistölle. Kerroin ajatukseni hänelle ja syyt päätökseni takana. Hän oli ymmärtäväinen, kunnioitti päätöstäni ja toivotti vilpittömästi vielä onnea uran jatkolleni.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!

Bournemouth taistelee Tottenhamia vastaan sarjapaikastaan! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!