Miten MM-karsinnat vaikuttavat EM2016-arvontakoreihin?

© Kuva: Getty Images

Jos Suomi sijoittuu MM-karsintalohkossaan kolmanneksi, parantaa se oletettavasti asemiaan kun ensi karsintojen arvontakoreja päätetään.

Lohkon loppusijoituksella ei sinänsä ole merkitystä. Olennaisempaa on voittojen ja kerättyjen pisteiden määrä. Mutta jos Suomi onnistuu napsimaan tarpeeksi pisteitä MM-karsintojen jäljellä olevista otteluista, se tarkoittaisi samalla lohkon kolmatta sijaa.

– Minusta se olisi meiltä loistava saavutus. Lähdimme tähän karsintaan viidennestä eli huonoimmasta korista. Muiden edelle nouseminen olisi hyvä saavutus. Siitä lähdetään, että kolmas sija haetaan. Vähintään kolmas, päävalmentaja Mixu Paatelainen totesi maanantaina.

Suomi pitää tällä hetkellä hallussaan kolmatta sijaa. Huuhkajat on kaksi pistettä Georgian edellä. Molemmat maat kohtaavat vielä Espanjan ja Ranskan. On siis hyvin todennäköistä, että mikäli jättiyllätyksiä ei tapahdu, Suomi ja Georgia ratkaisevat kolmannen sijan kohtalon keskinäisessä ottelussaan 10.9.

– Meidän on mahdollista tulla kolmanneksi tässä lohkossa. Jokainen ottelu ja piste on kullanarvoinen. Georgialla on mahdollisuus tulla kolmanneksi, joten ottelulla on molemmille suuri merkitys, Paatelainen kommentoi.

Euroopan jalkapalloliitto (UEFA) ei ole vielä päättänyt ensi EM-karsintojen arvontakorien määräytymisperiaatteita.

Kuluvien MM-karsintojen arvontakorit määräytyivät FIFA-rankingin sijoitusten perusteella. Maajoukkuepäällikkö Lennart Wangel pitää epätodennäköisenä, että FIFA-ranking vaikuttaisi EM-karsintojen arvontakoreihin.

– Aiemmin niihin ovat vaikuttaneet kahdet edelliset karsinnat, Wangel sanoo SuomiFutis-sivustolle.

Päätettiin arvontakorit sitten miten tahansa lienee selvää, että jokainen napattu piste parantaa Suomen asemia.

Lohko I:n jäljellä olevat ottelut:

6.9. GEORGIA – RANSKA
6.9. SUOMI – ESPANJA

10.9. VALKO-VENÄJÄ – RANSKA
10.9. GEORGIA – SUOMI

11.10. ESPANJA – VALKO-VENÄJÄ

15.10. ESPANJA – GEORGIA
15.10. RANSKA – SUOMI

Lohko I:n taulukko:

ESPANJA………….5 11
RANSKA…………..5 10
SUOMI…………….5 6
GEORGIA…………5 4
VALKO-VENÄJÄ..6 4

Kim Sanden


Inter – HIFK | HIFK pulassa! ⭐️⭐️⭐️⭐️