Veikkausliigan ottelut luovat uhan Pikkuhuuhkajille: ”Toivottavasti pelaajat ovat kunnossa”

© Kuva: Juha Tamminen
Veikkausliigassa FC Inter - RoPS! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkue kohtaa ensi viikon keskiviikkona EM-karsintaottelussa vieraskentällä Walesin.

Suomen päävalmentaja Mika Laurikainen saa jalkeille lähes saman miehistön, joka avasi karsinnat Liettuaa vastaan kesäkuussa 2-2-tasapelillä. Joel Pohjanpalo ja Jesper Brechtel ovat kuitenkin sivussa joukkueesta.

– Osui aika hyvin, että meillä on käytännössä lähes sama joukkue kuin ensimmäisessä ottelussa. Pohjanpalon poisjääminen on toiminnan kannalta hyvä asia ja Brechtelin polvessa on jotain hämminkiä, Laurikainen kertoo Palloliiton kotisivuilla.

Wales avasi omat karsintansa jo maaliskuussa 1-0-voitolla Moldovasta. Walesin joukkue on scoutattu hyvin ja nykyryhmästä on tuoretta dataa käytössä analyyseihin.

– Meillä on heidän edellisen ottelun video eli meillä on ihan viimeisin tieto käytettävissä. Se on aika suoraviivainen ja juoksuvoimainen, aika tyypillinen brittijoukkue. Ei se ole niin paha, ettenkö näkisi meillä olevan mahdollisuuksia voittoon.

Suurin osa Suomen pelaajista on vielä tulessa Veikkausliigassa ennen tärkeää karsintaottelua. Yhtä pelaajaa lukuun ottamatta kaikki ryhmän jäsenet tulevat Veikkausliiga-joukkueista.

– Siinä on omat riskinsä, kun liigaa pelataan vielä sunnuntaina. Siinä on matkapäivän jälkeen sitten palauttavat treenit ja toivottavasti pelaajat ovat kunnossa, Laurikainen miettii.

Pikkuhuuhkajien EM-karsintoihin matkaavan ryhmän näet tästä.

Veikkausliigassa FC Inter - RoPS! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!