Suomen pelaaminen menee koko ajan eteenpäin, Alexander Ring sanoo SuomiFutis-sivuston haastattelussa.

Suomen joulukuusi-muodostelma on herättänyt mielenkiintoa, saanut kritiikkiä ja myös kehuja. Missä vaiheessa Suomen peli on mielestäsi?

Oikeaan suuntaan olemme menossa. Alkaa systeemi toimia. On sanottu, että se vie vähän aikaa. Mutta kun se alkaa toimia, niin se tuottaa hedelmää. Se on meidän pelaajatyypeille sopiva pelisysteemi ja olemme olleet reilut kaksi vuotta kimpassa joten sen pitääkin näkyä. Tuntuu hyvältä, että pelit alkavat luistaa ja varsinkin kun tämä on tulosurheilua, niin myös sillä saralla olemme olleet ”semihyviä”.

Mitä ajattelet nyt jälkeenpäin Espanja-ottelusta Georgian kohtaamisen alla?

Toivon, että pystymme pitämään palloa enemmän kuin Espanjaa vastaan. Se on luonnollinen peli-ilmiö. Meille tulee sama rooli, kuin Espanjalla meitä vastaan. Varmaan olisimme ansainneet pisteen siitä pelistä. Se harmittaa. Mutta saimme itseluottamusta siitä, että pärjäsimme ja pystyimme pitämään palloa. Tämä on eri peli ja lähdemme nollista. Kaikki on meistä kiinni.

Miten vastustaja otteluun lähtee? Mitä luulet?

Ehkä Georgia lähtee päälle, vaikka yleensä ovatkin vetäytyneet. Tämä on tärkeä ottelu heille, mutta tuskin se meidän peliin vaikuttaa. Keskitymme omaan tekemiseen. Niin raavimme hyvän tuloksen täältä.

Miten suuri merkitys on kolmannen sijan tavoittelulla?

Se on se mikä pitää saavuttaa. Kolmossija olisi meille positiivinen, vaikka mahdollisuudet olivat paljon parempaankin. Siihen pitää nyt tyytyä, ja sitten pääsisimme ilman paineita pelaamaan Ranskaa vastaan.

Minkälainen tunnelma Huuhkajia illalla odottaa?

Stadion on varmasti noidankattila, mutta luulen, että meidän äijät ovat pelanneet tarpeeksi otteluita ison yleisön edessä, ettei se vaikuta meihin mitenkään.

Kim Sanden