Jose Mourinhon apuvalmentaja Steve Hollandin mukaan mukaan portugalilaisluotsi osaa pelaajien kehittämisen. Niin myös Cristiano Ronaldon kohdalla.

– Jose puskee pelaajia parhaimpaan joka päivä. Se näkyy paitsi joukkueissa myös yksilöissä, joiden kanssa hän on työskennellyt, Holland mainitsee Chelsean verkkosivuilla.

Ronaldo ja Mourinho työskentelivät yhdessä valkopaidoissa. Tuon ajanjakson aikana Ronaldo paukutti hirmumäärän maaleja ja sai samalla lisäapuja peliinsä.

– Olen aina ihaillut Ronaldoa pelaajana, mutta työskenneltyään kolme vuotta Josen kanssa hän todella kehittyi yksilönä. Hän ei ole vain lahjakas driplaaja, joka osaa tehdä maaleja. Hänestä on tullut huipputason otteluiden voittaja, joka haluaa tehdä juoksuja linjan taakse ja uhata maalia.

– Tällainen ei vain tapahdu. Tällaista syntyy, kun pusketaan kohti parhaimpaa. Ronaldon tapauksessa hän on maailman parhaimmistoa, ja on kyseessä sitten David Luiz, Juan Mata, Frank Lampard, Ashley Cole, Fernando Torres, tai kuka vaan, olen varma, että päivittäisessä työssä Jose puskee pelaajia parempaan. Työskentely etenee yksilön kautta, mutta hyödyttää koko joukkuetta, Holland veistelee.