18-vuotias HJK-hyökkääjä Joel Pohjanpalo siirtyy kauden 2013-2014 ajaksi kakkosbundesliigan VfR Aaleniin. Pohjanpalo on Aalenissa lainalla Bayer Leverkusenista, joka puolestaan lainasi nuorukaisen HJK:sta. Leverkusenilla on näin kesäkuun 2014 loppuun saakka aikaa päättää, haluaako se käyttää etuosto-oikeutensa Pohjanpalon palveluksiin kaudesta 2014-2015 lähtien.

– Tunnen Pohjanpalon hyvin Suomen maajoukkueesta. Hän on teknisesti vahva hyökkääjä ja ikäisekseen jo erittäin valmis pelimies. Tarkkailemme häntä intensiivisesti Aalenissa ja luotamme siihen, että Joelista kehittyy meille erittäin kiinnostava pelaaja, Leverkusenin suomalaisvalmentaja Sami Hyypiä toteaa seuran tiedotteessa.

Pohjanpalon odotetaan liittyvän VfR Aalenin harjoituksiin nivelsidevammasta toivuttuaan suunnilleen lokakuun alussa. VfR Aalenin kotisivujen tiedotteessa odotetaan innolla Pohjanpalon saapumista ja kehutaan yhteistyötä Bayer Leverkusenin kanssa:

– Olemme iloisia Bayer Leverkusenin meitä kohtaan osoittamasta luottamuksesta. Seura antaa huostaamme nuoren lahjakkaan pelaajan, jotta hän voi jatkaa kehittymistään joukkueessamme. Ymmärrämme samalla vastuumme Leverkusenia ja Pohjanpaloa kohtaan. Joel haluaa ottaa Aalenissa seuraavan askeleen urallaan ja haluamme auttaa häntä pääsemään kakkosbundeksen rytmiin. Bayer tulee tarkkailemaan häntä täällä tiivisti, VfR Aalenin urheilutoimenjohtaja Markus Schupp kommentoi.

Leverkusenun urheilumanageri Michael Reschke on samoilla linjoilla:

– Tärkeätä Joelille ja meille oli dialogi VfR-valmentaja Stefan Ruthenbeckin kanssa. Hänellä on selkeä käsitys Pohjanpalosta ja luotamme siihen, että Joel kehittyy ratkaisevasti hänen alaisuudessaan.