Glasgow Celticin päävalmentaja Neil Lennon on ollut erittäin tyytyväinen Teemu Pukin hankinnasta. Suomalaishyökkääjä on tehnyt jo kaksi maalia kolmeen ensimmäiseen otteluun.

Celticin muutama aiempi kärkimieshankinta epäonnistui. Kahdella miljoonalla punnalla ruotsalaisesta AIK:sta tullut Mohamed Bangura, Miku sekä Lassad Nouioui olivat vuoroillaan flopanneet.

– Teimme runsaasti töitä Teemun vuoksi ja seurasimme häntä jo pitkään. Kun saimme hänet, olin erittäin ilahtunut. Menetimme kesällä Gary Hooperin, ja vaikka en halua verrata heitä, on Pukki aloittanut hyvin. Hän on älykäs pelaaja, Lennon kertoi The Telegraphille.

Pari aiempaa hankintaa olivat Pukin tapaan siirtoikkunan viime hetkillä tapahtuneita, mutta niiden taustat olivat täysin erilaisia.

– Pukin hankintaa edelsi pitkä valmistautuminen. Joskus pelaajien hankinnaksi tehdään paljon töitä, mutta sopimuksia ei synny. Joskus taas pitää tarttua mahdollisuuteen pikaisesti.

– Luulin aiempienkin miesten olleen hyviä pelaajia, mutta asiat eivät toimineet heidän kanssaan. Sellaista tapahtuu

Pukki astuu seurassa suurin saappaisiin, kun Celtic myi kaikissa kilpailuissa viime kaudella yhteensä 31 maalia tehneen Hooperin Valioliiga-seura Norwichiin. Lennon odottaa Pukilta maaleja, mutta ei suoraan uskalla odottaa miehestä ihan Hooperin veroista tykkiä.

– Pukki on sopeutunut hyvin, mutta emme ole vielä nähneet hänen parastaan. Onko hän 30-maalia kaudessa tekevä hyökkääjä? Vaikea sanoa. Hänen tilastonsa HJK:sta viittaisi siihen. Hän ei saanut Schalkessa haluamiaan mahdollisuuksia.

Pukki pelannee seuraavan kerran jo tiistaina, kun Celtic kohtaa Skotlannin liigacupissa Mortonin.