VPS on tiukasti mukana mitalitaistossa, sillä vaasalaiset ovat liigassa nyt kolmantena. Eroa neljäntenä majailevaan MYPA:an on kolme pinnaa, kun kierroksia on enää viisi jäljellä.

– Viimeksi VPS on ollut mitaleilla vuonna 1998. Pelasin silloin ensimmäiset otteluni liigassa. Väliin on mahtunut vaikeita vuosia, mutta nyt näyttää hyvälle, VPS:n kokenut maalivahti Henri Sillanpää kertoo SuomiFutikselle.

Sillanpään mukaan mitalilla olisi iso merkitys etenkin VPS:n kannattajille.

– Meillä pelaajilla on kyllä kentällä hyvät olosuhteet, mutta katsojilla ei niinkään. Ehkä mitali olisi hyvä herätys päättäjille siitä, että katsomo-olosuhteille pitäisi tehdä jotain, Sillanpää heittää.

– Jalkapallo on kuitenkin ykköslaji Vaasassa. Se ansaitsisi paremmat puitteet, Sillanpää toteaa.

VPS kohtaa tänään vieraskentällä FC Interin.