Brasilia, Argentiina, Meksiko ja Japani jalkapallon EM-kisoihin?

© Kuva: Getty Images

Brittiläisen Independent-lehden mukaan Uefa:n puheenjohtaja Michel Platini on väläytellyt jälleen uutta vallankumouksellista muutosta jalkapallon EM-kisojen formaattiin. Ex-pelaajalegenda on esittänyt Brasilian, Ranskan, Meksikon ja Japanin pelaamista euroopanmestaruuskilpailuissa vuonna 2020. Jo aikaisemmin ranskalainen on ajanut läpi massiiviset muutokset turnauksen laajentamista 24 maan kisoiksi, sekä kisojen pelaamisesta 13 eri maassa vuonna 2020.

Oman maanosan ulkopuolisten vierailijoiden osallistuminen maanosan mestaruuskisoihin ei olisi aivan ainutlaatuista. Etelä-Amerikan mestaruusturnauksessa Copa Américassa on nähty jo parin vuosikymmenen aikana vierailijoina mm. Yhdysvallat, Meksiko ja Japani.

Platinin ehdotusta pidetään näpäytyksenä kansainvälisen jalkapalloliiton Fifa:n presidentille Sepp Blatterille. Blatteria ja Platinia ei tunneta lämpimistä väleistään ja jos Platinin villi ehdotus toteutuisi, se olisi omiaan laskemaan MM-kisojen arvostusta. MM-kilpailut ovat Fifa:lle ensiarvoisen tärkeä tulonlähde.

Mikäli Etelä-Amerikan parhaat maat liittyisivät EM-turnaukseen, kilvoittelisi uusi turnaus jo vakavasti maailman kovatasoisimman turnauksen tittelistä. Huhujen mukaan Fifa:n kabineteissa on kovat halut vähentää Euroopan maiden MM-kisojen osallistujakiintiötä nykyisestä 13:sta, kuten myös Euroopan edustusta Fifa:n johtokunnassa.


Inter – HIFK | HIFK pulassa! ⭐️⭐️⭐️⭐️