Espanjalle jättikorvaus ystävyysottelusta Afrikassa

© Kuva: Getty Images

Gabon sai houkuteltua Espanjan vieraakseen marraskuiseen ystävyysotteluun, mutta ei ilman muikeaa korvausta. Marcan mukaan Espanjan jalkapalloliitto kuittaa yhdestä ottelusta Gabonissa peräti neljän miljoonan euron palkkion. Länsi-Afrikassa esiintyy palavaa intohimoa saada maailmantähtiä esiintymään kentilleen, sillä vastaavan suuruusluokan tarjouksia Espanja on saanut mm. Kongosta, Kamerunista ja Senegalista.

Kyseessä on jo kolmas peräkkäinen kerta, kun Gabon saa marraskuisen arvovieraan. Kaksi vuotta sitten Brasilia kävi voittamassa isäntänsä 2-0-maalein ja vuosi sitten Portugali pelasi samalla stadionilla 2-2-tasapelin. Espanja pyysikin ennen kutsuun vastaamistaan Portugalin jalkapalloliitolta konsultaatiota Stade d’Angondjén olosuhteista. Stadionin on Gabonin pääkaupunkiin Librevilleen lahjoittanut kiinalainen rakennusyritys Shanghai Construction Group.

Takapiruna ottelutapahtuman järjestämisessä häärii Gabonin presidentti Ali Bongo Ondimba. Ondimba kutsui taannoiseen Brasilia-otteluun yli tuhat henkilökohtaista vierastaan ja tästäkin ottelusta on tarkoitus tehdä samanlainen juhla, sillä osa Espanjan massiivisesta palkkiosta tulee suoraan presidentinkanslian kassasta.

Gabon on maailman jalkapallorankingissa sijalla 84 eikä se selviytynyt ensi kesän MM-turnaukseen. Joukkueen suurin tähti on Borussia Dortmundissa pelaava hyökkääjä Pierre-Emerick Aubameyang.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.