Islanti ja Romania MM-jatkokarsintaan, Slovenia ja Turkki ulos

© Kuva: Getty Images

Pohjoinen lilliputti Islanti eteni sensaatiomaisesti MM-karsintojen playoff-vaiheeseen. Islanti ylsi Norjassa 1-1-tasapeliin ja kun neljän ottelun voittoputkessa ollut Slovenia hävisi Sveitsissä maalein 0-1, oli yllättäjän kakkospaikka E-lohkossa varma. Islannin maalista vastasi tiistaina Ajaxin Kolbeinn Sigthorsson.

Islanti on syyskuun FIFA-rankingissa sijalla 54 ja lähteekin altavastaajana tulevaan jatkokarsintaan arvontatuloksesta riippumatta. Moni varmasti toivoo arvan heittävän Islannin vastustajaksi Ruotsin. Eikä vähiten siksi, että Islantia valmentaa ruotsalainen Lars Lagerbäck.

Samaan aikaan D-lohkossa Romania voitti Viron maalein 2-0. Kun Hollanti haki Turkista vieraspisteet samoin numeroin, oli Balkanin keltapaitojen jatko playoff-vaiheessa niin ikään selviö. Romanian molemmat maalit teki Teemu Pukin ex-seurakaveri ja äskettäin Schalkesta La Ligan Getafeen siirtynyt Ciprian Marica.


PÄIVÄN VIHJE: CHELSEA – LEICESTER

Chelsea saa revanssimahdollisuuden pika-aikataululla finaalipettymyksen jälkeen!