Barcelonan ja Real Madridin kohtaamisissa ovat aina tunteet pinnassa ja suuri show taattu. Tänään tuosta tunnelmasta pääsee ensi kertaa nauttimaan kaksi kesän miljoonahankintaa.

Barcelona hankki kesällä riveihinsä brasilialaisen Neymarin 57 miljoonan euron siirtosummalla. Kolmessa Barcelonan paidassa pelaamassaan ottelussa brassi on viimeistellyt kolme maalia ja mies seisoo varmuudella avauksessa tänäänkin.

Real Madrid puolestaan osti walesilaisen Gareth Balen huikealla 91 miljoonalla eurolla Valioliigan Tottenhamista. Loukkaantumista kärsinyt Bale on pelannut valkopaidoissa toistaiseksi vasta 148 peliminuuttia. Maalinteossa mies on onnistunut kerran. Balen avauskokoonpanopaikka ei ole tänäänkään varmaa, mutta pelihaluja mieheltä ei varmasti puutu.

Ottelu on erityinen tapaus myös joukkueiden valmentajille, sillä niin Barcelonan Tata Martinolle kuin Real Madridin Carlo Ancelottille kyseessä on ensimmäinen El Clásico. Nähtäväksi jää, kumpi miljoonamiesten valmentajista saa debyytissään sulan hattuunsa.