UEFA-pomo Michel Platini ehdottaa laajennusta MM-kisoihin: ”Kannatan täysin 40 maan MM-kisoja”

© Kuva: Getty Images

Euroopan jalkapalloliittojen kattojärjestö UEFA ehdottaa puheenjohtajansa Michel Platinin toimesta, että MM-kisojen joukkuemäärää nostettaisiin nykyisestä 32 kahdeksalla.

Asia juontaa juurensa siihen, kun kansainvälisen jalkapalloliiton FIFA puheenjohtaja Sepp Blatter on vaatinut lisää kisapaikkoja Afrikan ja Aasian maille Euroopan maiden kustannuksella.

– Sen sijaan, että ottaisimme Euroopalta pois, voimme kasvattaa joukkuemäärää 40 MM-kisoissa, Platini kertoi The Timesille.

– Voisimme lisätä kaksi maata Afrikalle, kaksi Aasialle, kaksi Amerikoille sekä yhden Euroopalle. Tällaista ehdotusta kannatan täysin.

Tällä hetkellä Afrikka saa MM-kisoihin viisi paikkaa ja Aasia neljä suoraa paikkaa ja yhden jatkokarsintapaikan Etelä-Amerikan viidenneksi parasta maata vastaan.

Euroopalla on 13 paikkaa, Pohjois-, Keski-Amerikalla ja Karibialla kolme suoraa paikkaa ja jatkokarsintapaikka Oseanian karsintojen voittajaa vastaan.

Etelä-Amerikasta pääsi kisoihin isäntämaa Brasilian lisäksi neljä maata ja viides, Uruguay, karsii Aasian edustajan Jordanian kanssa MM-paikasta.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.