Valioliiga-pelaaja väläyttää vuoden 2018 MM-kisojen boikotoimista rasismin vuoksi

© Kuva: Getty Images

Manchester Cityn afrikkalaispelaaja Yaya Toure oli raivoissaan kohtaamastaan rasismista, kun City kohtasi vieraskentällä TsSKA Moskovan. (uutinen).

Nyt Norsunluurannikon maajoukkuemies väläyttää boikotin mahdollisuutta vuoden 2018 Venäjällä pidettäviä MM-kisoja silmällä pitäen, mikäli maan jalkapallokatsomoissa rehottavaa rasismia ei saada kuriin.

– Jos emme (tummaihoiset pelaajat) tunne oloamme hyväksi tulla kisoihin, saatamme jäädä kotiin. En ymmärrä miksi tällaista tapahtuu jalkapallossa, mutta ei esimerkiksi rugbyssa, käsipallossa tai muussa urheilussa, Fox Soccer siteerasi Tourea.

– Jos UEFA ei tee asialle mitään, se tulee jatkumaan. Muutama kuukausi sitten ystäväni AC Milanissa koki saman. Toivottavasti asialle tehdään nyt tosissaan jotain, esim. annetaan porttikielto seuralle europeleihin kahdeksi vuodeksi tai laittaa heidät pelaamaan tyhjille katsomoille. Seura saattaa sanoa sivistävänsä faneja, mutta se ei riitä. Tarvitaan kovempia keinoja.

Venäläisseura kiistää tiedotteessaan Touren väittämät siitä, että yleisö olisi käyttäytynyt rasistisesti mustia pelaajia kohtaan.

– Monina hetkinä fanit buuasivat ja vihelsivät laittaakseen painetta vastustajien pelaajia kohtaan. Kuitenkin riippumatta siitä, mikä oli hänen ihonvärinsä. Tätä tapahtui erityisesti Alvaro Negredon ja Edin Dzekon kohdalla. Sitä, miksi norsunluurannikkolainen pelaaja on kokenut tämän olleen kohdistettu häneen, emme oikein ymmärrä.