Yaya Toure vaatii UEFAlta muutakin kuin iskulauseita rasismia vastaan: ”Liika on liikaa”

© Kuva: Getty Images

Manchester Cityn tähtipelaajaa Yaya Toure oli täysin hiiltynyt voitokkaan Mestarien liiga -ottelun jälkeen venäläisen kotijoukkueen TsSKA Moskovan kannattajiin, joiden kannatuslaulut olivat avoimen rasistisia Cityn pelaajia kohtaan.

– En ole vain pettynyt vaan olen raivoissani. Afrikkalaisena pelaajana tulen aina surulliseksi, kun tällaista tapahtuu, Toure kommentoi BBC Sportille.

Toure pohdiskeli mahdollisia sanktioita vastustajalle.

– Olen todella pettynyt heidän faniensa toimintaan. Minä, joukkueeni kapteenina, kannoin käsivarsinauhaa, missä on rasimin vastainen iskulause. Tilanne oli uskomaton ja kerroin mielipiteeni myös erotuomarille.

– Ehkä UEFA voisi määrätä heidät pelaamaan tyhjällä stadionilla muutaman vuoden tai kuukauden. Meidän täytyy ottaa asiaan vahva kanta, koska muuten mikään ei muutu. Liika on liikaa ja sen täytyy loppua nyt. UEFA:n täytyy reagoida tai muuten saman ihonvärin pelaajat kärsivät tästä aina.

Toukokuussa UEFA tiedotti, että katsojien rasismi voi johtaa stadionin osien sulkemiseen jatkossa ensimmäisestä tapauksesta ja koko stadionin sulkemiseen kannattajilta seuraavasta tapauksesta sakkojen kera.

City voitti TsSKA:n 2-1-lukemin Moskovassa Sergio Agueron kahdella maalilla.