HJK nappasi kauden päätteeksi mestaruuden, mutta jännitys ei silti vielä ole ohi. Yksi talven mielenkiintoisimmista kysymyksistä nimittäin on, minkälaisin vahvistuksin helsinkiläisseura lähtee ensi kauteen.

SuomiFutis-sivuston toimitus jututti urheilujohtaja Tuomo Saarniota ja kysyi tulevista siirtokuviosta. Saarnio suostui paljastamaan sen verran, että jokaiselle linjalle on ainakin tässä kohtaa haku päällä. Tämä tarkoittaisi luultavammin neljää tai viittä vahvistusta.

Saarnio myös sanoi, että Mikael Forssell ja Teemu Tainio ovat näillä näkymin jatkamassa Helsingissä, eli seura olisi käyttämässä pelaajien sopimuksissa olevat optiot. Joukkueen entisen laitapuolustajan Rafinhan kohtaloa Saarnio ei sen tarkemmin osannut vielä avata.

Kuinka montaa pelaajaa etsitte siirtomarkkinoilta?

Varmasti tervettä vaihtuvuutta tulee. Vielä sellaista yksittäistä määrää on vaikea sanoa, koska tässä on määrätyt neuvottelut kesken osan pelaajiston kanssa. Paljon riippuu siitä, ketkä jatkaa ja ketkä ei.

Joitakin pelaajia lähtee, joitakin tulee. Se on ihan selvä. Toisaalta se on ihan hyväkin, koska joka vuosi meillä on runko pysynyt kasassa, mutta olemme saaneet myös uusia nälkäisiä pelaajia. Samoilla linjoilla mennään nytkin.

Onko joitain pelipaikkoja, joille katsotte erityisesti vahvistuksia?

Voin sen sanoa, että kaikille osa-alueille – maalivahdista hyökkäykseen – on yksi pelaaja haussa. Suurin piirtein näin mennään.

Tämä tarkoittaisi siis neljää tai viittä hankintaa?

Suurin piirtein. Se kokoluokka on aika lähellä sitä.

Meille tuli eilen maanantaina sellainen tieto, että Rubén Palazuelos olisi siirtymässä HJK:n riveihin (uutinen). Pitääkö tämä paikkansa?

Siis kuka? Ei ole mitään puhetta ollut.

Entä mikä on Rafinhan tilanne tällä hetkellä? Hänhän oli kesällä vahvasti linkitettynä HJK:hon.

Silloinhan hänellä oli sellainen tilanne, ettei hän ollut pelannut yhtään. Nyt siellä on vaihtunut valmentaja ja hän on saanut paremmin peliaikaa. Ei mitään uutta siis, hänellä on siellä voimassaoleva sopimus.

Täytyy katsoa, miten talvi menee ja kuinka paljon hän saa peliaikaa. Elokuussa näytti, ettei hän olisi kokoonpanossa mukana. Se tilanne on muuttunut. Täytyy katsoa tämä talvi ja mitä siellä tapahtuu. Siinä ei sillä tavalla ole mitään aktuaalia.

Ovatko Mikael Forssell ja Teemu Tainio jatkamassa?

Näillä näkymin kyllä.

Onko optio seuran taholla vai pelaajilla?

Molempien pelaajien kohdalla optio on seuran taholla.

Minkälaisia asioita pohditte, ennen kuin mahdollisesti jatkatte näiden herrojen sopimuksia?

Ne ovat sellaisia asioita, joita käymme valmennuksen kanssa läpi. Tällä hetkellä tilanne näyttäisi siltä, että molemmat pelaajat meillä jatkaa.

Tällä hetkellä markkinoilla on mielenkiintoisia pelaajia vapaana, kuten Petteri Forsell. Olisiko hän esimerkiksi sellainen pelaaja, joka teitä kiinnostaisi?

En lähde tässä vaiheessa yksittäisiä pelaajia kommentoimaan.

Haastattelu: Jaakko Käyhkö (Twitter:@JaakkoKayhko)