Kesken kauden vastuuseen noussut JJK-luotsi jatkaa peräsimessä myös Ykkösessä

© Kuva: Juha Tamminen
Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Kesken kauden 2013 JJK:n ruoriin apuluotsin paikalta hypännyt Juha Pasoja jatkaa valmennusvastuussa myös tulevat kaksi kautta. Jyväskyläläiset pelaavat ensi kaudella Ykköstä jäädessään Veikkausliigassa juuri päättyneellä kaudella selkeäksi jumboksi.

Entinen maajoukkuetoppari ja pelaajauransa seurassa viime syksyllä päättänyt Pasoja kertoo, että oppia on tullut roimasti.

– Paljon siinä oppi sellaista, mitä ei ainakaan kannata tehdä. Virheitä on tehty paljon – mutta virheistähän sitä oppii. Siihen tietenkin pyritään, että samoja virheitä ei toistettaisi, Pasoja kertoi seuran kotisivuilla.

Nyt aluillaan on uusi kausi – ja seurassa uudet tuulet puhaltavat monin tavoin: uusi toimitusjohtaja Petro Punna aloitti juuri pestissään ja nykyinen valmennusryhmä pääsee rakentamaan joukkuetta mieleisekseen.

– Mukavaa päästä puhtaalta pöydältä rakentamaan uutta. Joukkueen kasaaminen tulee olemaan mielenkiintoinen, joskin haastava projekti.

Tiukkaa taloudenpitoa edessä

JJK:n kautta sävytti myös taloudelliset ongelmat. Seura järjesti pelastustalkoot joilla tavoittena oli kerätä 100 000 euroa seuran kassaan. Rahaa tulikin tarvittava määrä ja joukkue jatkaa olemassa oloaan.

JJK:ssa edetään nyt visusti talouden ehdoilla, joten hankintoja puntaroidaan äärimmäisen tarkkaan. Joukkueen runko tulee koostumaan pitkälti omista, nuorista lahjakkuuksista – jotka ovat viimeiset kaksi vuotta A- ja B-nuorten valmennuksessa mukana olleelle Pasojalle jo varsin tuttuja.

– Nykyisen ryhmän kanssa on hyvä lähteä tekemään töitä – talvi mennään varmastikin pitkältikin nuorella porukalla. Keväämmällä sitten tarpeen mukaan hankitaan ulkopuolelta vahvistuksia – sellaisia kovia pelaajia, jotka todella vahvistavat joukkuetta niin pelillisten kuin henkistenkin ominaisuuksiensa puolesta, Pasoja jatkaa.

– Aivan erityisesti joukkueeseen tarvitaan lisää johtajuutta ja sitä tullaan vaatimaan tulevilta hankinnoilta. Mutta ei se sitä tarkoita, etteikö myös nykyisestä, nuoremmasta porukastakin voisi nousta uusia johtajia.

Suoraviivaisempaa pelityyliä

Pelillisistä seikoista Pasoja linjaa, että jatkossa JJK:n pelaaminen on jonkin verran viime kausia suoraviivaisempaa.

– Peruspelaaminen tulee pysymään sinällään ennallaan, että pitkää palloa ei lähdetä jatkossakaan roiskimaan. Aiempaa suoraviivaisemmin vastustajan maalille on kuitenkin pystyttävä pääsemään, tarpeeton pallon hierominen saa jäädä pois.

– Pelillisistä asioista puhuttaessa kuitenkin yhtenäinen joukkuepelaaminen on se, mitä ensimmäisenä lähdetään treenaaman. Se on suurin pelillinen kehityskohde tällä hetkellä ja sen haluamme nyt kuntoon – että puolustamme joukkueena ja hyökkäämme joukkueena. Yhtenäisyys kentällä vaatii yhtenäisyyttä myös kentän ulkopuolella.

Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!