Entinen A-maajoukkuepelaaja ja Veikkausliigan maalikunkku Mika Kottila ei pitänyt Huuhkaja-kippari Niklas Moisander tannoista valintaa vuoden jalkapalloilijaksi Suomessa oikeana.

– Moisander valittiin Vuoden pelaajaksi Suomessa toista kertaa peräkkäin. Ottamatta mitään pois maajoukkueen kapteenilta, oma valintani olisi ollut Jussi Jääskeläinen, Kottila täräyttää Bettsonin kolumnissaan.

– ”Jässi” pelaa kovemmassa sarjassa (Valioliiga vs Hollannin Eredivisie) jatkuvasti ja hyvällä tasolla. Hän on noussut ylös sen jälkeen kun mies haudattiin syvimpään helvettiin. Kaiken lisäksi Jässi on saanut kyseisen kunniamaininnan ainoastaan kerran, vuonna 2007.

Kottila antaa erityismaininnan myös maajoukkueen runkomiehelle, jonka seurapelit eivät kotimaassa saa hänen mielestä tarpeeksi medianäkyvyyttä.

– Kaksikon lisäksi kolmas ehdokas oli varmasti Roman Eremenko, joka maaotteluissa loistamisen lisäksi ei paljoa Suomen mediassa näy. Venäjän sarja ei ole se kaikkein seksikkäin kun vertaa vaikkapa Ajaxiin joka Jari Litmasen ansiosta tunnetaan jokaisessa Suomen niemessä ja notkossa.

– Silti: jos minä olisin maajoukkueen päävalmentaja, Roma olisi ensimmäinen mies jonka kentälle valitsisin.

”Kuukauden tauolta suoraan Ajaxin avaukseen”

Kottila painottaa, että arvostaa Moisanderia todella paljon – siitä tässä ei ole kyse.

– Mutta mennään vielä Moisanderiin. Mieheen joka kipparoi Suomea sekä Ajaxia. On olemassa aika vähän mukavampia asioita kuin nähdä suomalaisen pelaajan johtavan joukkueensa San Sirolle AC Milania vastaan Mestarien liigassa.

– Nikke on paikkansa ansainnut kovalla työllä ja tekemällä viisaita seuravalintoja. Peliaika on se joka tätä nuorta miestä on kehittänyt. Nyt hän on tilanteessa, jossa kuukauden loukkaantumisen jälkeen palaa suoraan Ajaxin avaukseen. Hattu päästä.