Saksan kakkosbundesliigan viikonlopun kierroksella SV Sandhausenin ja SpVgg Greuther Fürthin välisessä ottelussa nähtiin yksi syksyn hienoimmista reilun pelin osoituksista.

Tim Sparvin seurakaveri, Fürthin 21-vuotias keskikenttäpelaaja Florian Trinks, pani 53. peliminuutilla pallon vahingossa maaliin oikealla kädellään, mutta ei tuulettanut hetkeäkään vaan osoitti välittömästi erotuomarille pallon kimmoneen maaliin sääntöjenvastaisesti.

Käsimaalin syntyhetkellä ottelu oli tilanteessa 1-1.

– Tuolla tavalla en halua maaleja tehdä. Se olisi epäreilua. En ole sellainen tyyppi enkä voisi tehdä niin, Trinks kommentoi pelin jälkeen.

Trinks sai palkinnon rehellisyydestään vielä saman ottelun aikana, sillä hän puski ottelun loppupuolella Fürthin voittonumeroiksi 3-1. Pelin jälkeen Trinksille tulvi arvostusta omilta ja vieraillta. Myös Fürthin valmentaja Frank Kramer yltyi kehuihin.

– Se oli erittäin reilu teko häneltä. Juuri noin kuuluu menetellä. Hän on suoraselkäinen kaveri ja fiksu poika, Kramer kommentoi Nürnberger Nachrichten –lehdelle.

Reilusta pelistä on tämänkin syksyn aikana keskusteltu paljon, etenkin Leverkusenin Stefan Kiesslingin taannoin Hoffenheimia vastaan tekemän haamumaalin jälkeen.

Taannoin Ranskan Thierry Henry joutui laajan kritiikin kohteeksi pelattuaan palloa kädellään maan vuoden 2010 MM-kisoihin vieneessä tilanteessa. Trinksin kaltaista fair play -henkeä osoitti syksyllä 2012 myös Saksan maajoukkuelegenda Miroslav Klose, joka tunnusti Serie A -tuomarille tehneensä maalin kädellään.

Trinksin tekemän käsimaalin ja miehen suoraselkäisen reaktion voi katsastaa tästä linkistä.

Kiinnostaako Bundesliigan seuraaminen suomeksi? Asiantuntijamme tuoreimmat uutiset osoitteesta www.bundesliiga.com!