Liverpool tiedotti perjantaina tehneensä tähtipelaajansa Luis Suarezin kanssa uuden, neljän ja puolen vuoden sopimuksen.

Miehen edellinen sopimus oli voimassa vuoteen 2016, mutta uusi astuu voimaan välittömästi. Tuoreen paperin myötä uruguaylaisen maalitykin palkka nousee BBC:n mukaan 200 000 puntaan viikossa (n. 240 000 euroa) tämän kauden jälkeen. Kuluvan kauden lopun palkka on 160 000 puntaa viikossa (n. 190 000 euroa).

– Olen ilahtunut uuden sopimuksen allekirjoittamisesta Liverpoolin kanssa ja nyt tulevaisuuteni on turvattu pitkällä aikavälillä, 26-vuotias pelimies kommentoi.

– Uskon pystyväni saavuttamaan seurassa pokaaleja ja pelaamaan korkeimmalla mahdollisella tasolla Liverpoolin kanssa. Tavoitteeni on auttaa seura sinne mahdollisimman nopeasti.

Ajaxista Liverpooliin talvella 2011

Suarez siirtyi Liverpooliin tammikuussa 2011 Ajaxista 22,8 miljoonalla punnalla. Tällä kaudella mies on ollut upeassa maalivireessä – 17 maalia 11 pelattuun liigapeliin.

Suarezin uraa Englannissa on varjostanut erilaiset ongelmat. Mies sai viime kevään päätöskierroksilla 10 ottelun pelikiellon vastustajan puremisesta ja aiemmin hän istui kahdeksan peliä sivussa rasismin vuoksi.

Valioliiga-kilpailija Arsenal teki Suarezista kesällä tarjouksen, mutta Liverpool ei ollut valmis myymään pelaajaa aiemmista ongelmista huolimatta. Pelaaja itsekin oli antanut rivien välistä kommentteja siirtohaluistaan.