Valioliigaseura Manchester Cityn johtama yhtymä hankki omistukseensa Australiasta A-leaguen ongelmaseuran Melbourne Heartin, jonka taloudellinen tulevaisuus on näin turvattu.

Manchester City omistaa 80 prosenttia seurasta ja paikallinen ryhmä, joka omistaa myös paikallisen rugby-seuran Melbourne Stormin, saa 20 % osuuden.

– Manchester City ja heidän australialaiset partnerinsa ovat tehneet strategisen investoinnin ja toivotan heidät tervetulleiksi meidän kasvavaan kilpailuumme. Tämä on jälleen merkki siitä, että maailma on huomannut Australian jalkapallon olemassaolon, maan jalkapalloliiton puheenjohtaja David Gallop kertoi uutistoimisto AP:lle.

– Jalkapallosta on tullut valtavirtaa Australian urheilussa ja sijaitsemme ideaalisti hyötyäksemme lajin buumista ympäri Aasiaa. Yhtymän jalkapallo- ja urheilubusiness-osaaminen vahvistaa niin seuraa kuin koko A-leagueta kokonaisuudessaan.

Melbourne Heart on parhaillaan A-leaguen jumbona yhdellä voitolla 15:sta ottelusta.

Manchester City ja New York Yankees perustivat viime vuonna yhdessä seuran New York City FC:n, joka liittyy Pohjois-Amerikan MLS-sarjaan kaudesta 2015 alkaen. Näin ollen Cityllä on jalansija jo kolmella eri mantereella.