Helsingin Sanomat uutisoi perjantaina Hongan päävalmentajan Mika Lehkosuon jättäneen käräjäoikeudelle haastehakemuksen palkkasaatavista edustusjoukkueen toimintaa pyörittävältä Pallohonka Oy:ltä.

Yhteensä kolme eri velkojaa hakee yritykseltä 82 000 euron saatavia. Haastehakemukset on jätetty marras-tammikuussa. Lehkosuon haastehakemuksen mukaan hän ei ole saanut palkkaa ja muita kulujaan seuralta viime vuoden marras-joulukuussa yhteensä lähes 35 000 euron arvosta.

FC Hongan toimitusjohtajana vuoden alussa aloittanut Tero Auvinen kertoo seuran pyrkivän kaikin voimin eroon veloistaan ja kahden velkojan tapaukset ovat hänen mielestä epäselviä.

– Lehkosuon kanssa on sovittu, että näin toimitaan. Olisimme sen maksaneet, mutta sitä kautta hän saa sen nopeammin, Auvinen kertoi lehdelle.

Auvisen mukaan Pallohonka oy lyhensi verovelkaansa juuri 80 000 eurolla, mikä oli rahaa Tim Väyrysen Dortmund-siirrosta ja seura etenee aikataulussa verottajan maksusuunnitelmassa. Auvisen mukaan myös tammikuun kulut on hoidettu asianmukaisesti.