Jari Litmanen uskoo: ”Saksan päävalmentajakin tänään katsomossa Mestarien liigassa!”

© Kuva: Juha Tamminen
Bournemouth taistelee Tottenhamia vastaan sarjapaikastaan! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Betssonin jalkapalloasiantuntija Jari Litmanen odottaa keskiviikon Mestarien liigan otteluita vesi kielellä.

Selkeä katsemagneetti on Arsenalin ja Bayern Münchenin kohtaaminen, mutta myös toiseen otteluun löytyy Kuninkaalta mielenkiintoa: kyseessä on ensimmäinen Mestarien liigan ottelu Litmasen monivuotisen pelikaverin, Clarence Seedorfin, valmentamana.

Alla ovat Litmasen tärpit illan otteluiden seuraamiseen: Arsenal-Bayern München ja AC Milan-Atletico Madrid, olkaa hyvä!

”Molemmat haluavat pitää palloa”

Arsenal on tehnyt vahvan pelillisen come backin Valioliigan kärkitaisteluun ja joukkue on myös cupissa mukana.

Fanien ja mediankin jatkuvasti muistuttama vuosien mittainen pokaaliton aikakausi voi hyvinkin tänä vuonna katketa – vähiten todennäköisesti kuitenkaan Mestarien liigan kautta.

Tästä huolimatta en usko, että Arsene Wenger säästelisi yhtään Mestarien liigassa, sillä hänen tunnettu kunnianhimonsa janoaa isoja päänahkoja. Ja nyt olisi tarjolla päänahoista isoin, Bayernin.

Arsenal pystyy pitämään palloa ja myös haluaa pitää sitä. Mutta niin haluaa Bayernkin. On mielenkiintoista nähdä, kummalle keskikentän pallonhallintaherruus lopulta kääntyy, sillä kummankin joukkueen peli perustuu juuri tähän.

Bayern on vielä lisännyt haluaan pitää palloa Pep Guardiolan aikakaudella, ja joukkueen mahtavan itseluottamuksen siivittämänä Bayern pelaa ihan samalla tavalla vieraissa kuin kotonakin. Hyökkäävästi, isolla itseluottamuksella ja tietoisina siitä, että heidän voittamisensa tällä hetkellä vaatii vastustajalta täydellistä onnistumista.

”Viime keväänä kauneusvirhe”

Arsenal oli yksi niistä kolmesta joukkueesta, joka viime kaudella pystyi Bayernin voittamaan. Tämä tapahtui Mestarien liigan ensimmäisellä pudotuskierroksella, kun Gunners kukisti Bayernin heidän kotikentällään.

Itse asiassa toisen ottelun loppuhetkillä Münchenissä Bayernin Mestarien liigan voitto oli hetkisen enemmän uhattuna kuin kertaakaan koko kilpailussa.

Se oli pieni kauneusvirhe, sillä Bayern teki selvää Arsenalista Lontoossa, ja vain hyvä onni piti Arsenalin mahdollisuuksia edes yllä toiseen otteluun. Mutta juuri tähän oljenkorteen Arsenal oli tarttua, ja Bayern meni lopulta jatkoon vierasmaalien turvin.

Nyt on vaikea uskoa samaan, sillä Bayern München koko kilpailun suurin ennakkosuosikki – syystäkin.

Ottelu ei ole kiinnostava vain maailman jalkapallofanien silmissä. Olisin hyvin yllättynyt, jos Saksan maajoukkueen päävalmentaja Yogi Löw ei olisi katsomossa.

Jo tässä vaiheessa jaetaan etulyöntiasemia kesän MM-lopputurnaukseen, ja Bayernin saksalaistähtien haastajia löytyy Arsenalistakin kolme: erinomaisen kauden pelannut Per Mertesacker, Lukas Podolski ja keskikentän Mesut Özil.

”Seedorf tuntee Milanin perinnön”

Keskiviikon toisessa ottelussa oma mielenkiintoni keskittyy Clarence Seedorfiin. Pelasin Ajaxissa pitkään Clarencen kanssa ja olemme kohdanneet sen jälkeenkin. Hän tietää todellakin, miten Mestarien liigassa pelataan ja pärjätään.

Seedorf voitti urallaan Mestarien liigan kolmessa eri seurassa: Ajaxissa, Real Madridissa ja AC Milanissa.

Hänen valintansa Milanin valmentajaksi kertoo myös siitä, että milanolaisten seurajohdossa halutaan palata enemmän pelitapaan, jossa pidetään palloa ja pyritään pelaamaan. Seedorf tuntee pelitavan ja Milanin perinnön erittäin hyvin.

Toki Seedorfin tapauksessa arvostetaan myös kovaa työntekoa ja raatamista keskikentällä.

”Atletico vahvoilla”

Seedorfin ”vastustaja” toisella penkillä on myös kovan luokan entinen keskikenttäpelaaja. Diego Simeone oli kentällä erittäin kova vastustaja ja melkoinen tappelija, ihan positiivisesti sanottuna.

Hän on tuonut valmennukseen peräänantamattoman tyylinsä kentältä, ja Atletico porskuttaa juuri nyt vahvassa itseluottamuksen siivin.

Joukkue johtaa La Ligaa tasapistein Barcelonan ja Realin kanssa – ensimmäistä kertaa vuosiin Espanjan suurkaksikko on saanut todellisen haastajan, sillä Atletico ei ole tällä kaudella pudottanut tarpeettomia pisteitä. Vastoin muutamien viime kausien tilannetta, joukkueen esityksiä on leimannut tasaisuus.

Tämä on siinä mielessä yllätys, että harva odotti Atleticolta juuri mitään. Pari avainpelajaa lähti Falcaon johdolla, ja tämän kauden piti olla jälleenrakennusta. Mutta päinvastoin, joukkueen pelaaminen on tasapainoista ja hyvää.

Juuri tämän vuoksi uskon, että Atletico on vahvoilla tässä otteluparissa ja voi hyvin ottaa ison askeleen kohti seuraavaa kierrosta jo keskiviikkona.

Haluatko Jari Litmasen mukaan unelmamatkalle Kaliforniaan? Tarjolla hyvän seuran, ruoan ja juoman lisäksi kaksi Anaheimin kotipeliä sekä yksi NBA-ottelu huippupaikoilta! Lue lisää tästä.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!

Bournemouth taistelee Tottenhamia vastaan sarjapaikastaan! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!